19 martie 201707:538753

Un nou partid naţionalist s-a format în România. Un europarlamentar, invitat de onoare la lansare

Formaţiunile naţionaliste Partidul România Unită (PRU) şi Forţa Naţională au hotărât să fuzioneze, în urma unei întâlniri comune a membrilor lor, la Târgu Mureş.

Cele mai bune filiale judeţene ale PRU s-au alăturat sâmbătă partidului Forţa Naţională, în urma unei întâlniri care a avut loc la Târgu Mureş.

Filialele PRU şi reprezentanţii Forţei Naţionale au decis formarea unui singur partid şi au stabilit că un congres în acest sens va avea loc în luna iunie a acestui an.

Invitatul special al întâlnirii a fost europarlamentarul Laurenţiu Rebega, vicepreşedintele Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii, care a salutat unificarea decisă la Târgu Mureş şi care a arătat că polul naţionalist se înscrie în evoluţia curentului patriotic care devine tot mai puternic în Europa, scrie Ziua News.

Acest lucru se întâmplă la numai două zile după ce Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că în perioada următoare va apărea şi în România un partid naţionalist puternic.

Fuziunea are loc în ciuda opoziţiei vehemente a lui Bogdan Diaconu, liderul demis al PRU, care i-a ameninţat prin mail cu excluderea din partid pe liderii PRU prezenţi la Târgu Mureş care au decis unificarea naţionalistă.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.