no author
Vasile Magradean
570 vizualizări 21 apr 2017

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la şedinţa CRU al UDMR, că speră să aibă loc o modificare a Legii nr. 215, astfel încât să se poată utiliza limba maternă în conformitate cu prevederile legilor în vigoare şi în conformitate cu angajamentele internaţionale.

„Cu coaliţia guvernamentală, de colaborarea noastră parlamentară, până acum nu sunt optimist. Greul încă e de acum încolo, dar consider că putem nutri speranţe în continuare. Există o anumită deschidere în coaliţia guvernamentală şi poate că şi Legea nr. 215 vom reuşi s-o modificăm într-o formă, astfel încât utilizarea limbii materne în conformitate cu prevederile legilor în vigoare şi în conformitate cu angajamentele internaţionale se va putea întâmpla. România are un Guvern nou după alegerile parlamentare şi am nutrit mari speranţe că, rapid, vom putea face corecturi de care avem nevoi pentru ca ţara să rămână pe drumul statului de drept. Avem în spate 10 ani de când am pierdut direcţia”, a spus Kelemen.

Potrivit liderului UDMR, zilnic ies informaţii care, dacă jumătate sunt adevărate, atunci se poate confirma ceea ce UDMR spune de mai mulţi ani şi anume faptul că, aici, „organizaţiile de agresiune, de criminalitate merg mână în mână, că în România nu se poate vorbi de drepturile minorităţilor, că timpul merge înapoi, că organizaţiile de agresiune sunt folosite pentru achitarea unor socoteli”.

--

Citește și: