Turcescu, atac la Băsescu. „Orice compromis cu Dragnea &Co e inacceptabil”

Turcescu, atac la Băsescu. „Orice compromis cu Dragnea &Co e inacceptabil
Publicat: 21/04/2017, 14:02

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat, joi, că orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil și va duce la disoluția PMP, afirmând că Mișcarea Populară este „un proiect viabil” doar în condițiile în care declarația președintelui Băsescu din decembrie 2016 rămâne de actualitateDeputatul PMP Robert Turcescu își începe postarea citând o declarație a președintelui PMP,Traian Basescu, din decembrie 2016.

„Am obligația ca în numele democrației , împreună cu toate resursele politice ale micuțului PMP, să asigur o opoziție fermă, fără compromisuri, fără jumătăți de măsură. Asta este democrația. Până la urmă, acesta pare să fi fost destinul meu în politică: opoziția fără compromisuri la PSD”, spunea președintele Traian Băsescu, citat de Robert Turcescu, pe pagina sa de Facebook.

Robert Turcescu susține că orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil și va duce la disoluția PMP.

„În ceea ce mă privește, când am devenit deputat PMP așa am înțeles să-mi asum mandatul pentru următorii patru ani: am fost, sunt și voi rămâne un opozant ferm al politicilor pesediste. Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil și va duce la disoluția Partidului Mișcarea Populară”, declară deputatul PMP, în postarea sa.

Turcescu afirmă că PMP este „un proiect viabil”, dar numai în condițiile în care declarația președintelui Băsescu din decembrie 2016 va rămâne de actualitate.

„PMP este un proiect viabil, necesar democrației românești, dar numai în condițiile în care declarația președintelui Băsescu din decembrie 2016 va rămâne în permanentă actualitate. Asta este democrația, adevărata democrație: sistemul în care, adeseori, e mult mai necesară o buna Opoziție, fără compromisuri, fără jumătăți de măsură!”, a spus Turcescu.

Președintele PMP Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va depune amendamente la Legea grațierii, propunând să fie grațiate pedepsele de sub 10 ani și să se reducă la jumătate pedepsele pentru mamele condamnate pentru fapte fără violență, inclusiv pentru corupție.

Liderul deputaților PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că amenamentele depuse de președintele PMP, Traian Băsescu, la legea grațierii nu au fost discutate în partid și dacă ele vor fi depuse nu vor fi considerate ca fiind ale PMP, ci ale senatorului Traian Băsescu, afirmând că în cadrul CEX al PMP.

Președintele Traian Băsescu a declarat joi pentru MEDIAFAX că susține în continuare amendamentele pe care le-a depus la Legea grațierii, inclusiv cel care prevede grațierea pedepselor de până la zece ani, chiar și pentru corupți, dacă achită pagubele aduse statului.

„Nu este vorba de amendamente ale PMP, este vorba de o inițiativă a mea ca senator în Senatul României și ca om cu multă experiență. Partidul nu trebuie să își asume inițiativa mea. Eu am spus în mod repetat că sunt adeptul unei grațieri largi, în perspectiva unei noi politici penale în România, adică o politică penală care să vizeze recuperarea oamenilor. Din acest punct de vedere, prin proiectul propus de guvern, numărul de oameni care ar fi beneficiat de grațiere ar fi fost de circa 900, ori noi avem în penitenciare circa zece mii de oameni peste capacitatea penitenciarelor. De aceea, am mărit plaja, dar și pentru că sunt convins că la încheierea unei perioade de tranziție, și eu consider că tranziția s-a încheiat odată cu alegerile prezidențiale din 2014. (…) Este un moment zero”, a declarat pentru MEDIAFAX fostul președinte Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...