no author
Cătălina Mănoiu
1037 vizualizări 2 mar 2017

„Liviu Dragnea descoperă acum valorile europene şi interesele României. Cam mult prea târziu, dacă avem în vedere acţiunile sale din ultima perioadă care au contrazis exact aceste valori, între care se numără şi ideea de stat de drept şi egalitate în faţa legii sau consolidarea instituţiilor democratice”, a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Raluca Turcan i-a sugerat lui Liviu Dragnea să-şi asume un comportament politic în spirit european: „să procedeze la fel ca orice alt politician dintr-o ţară occidentală atunci când suferă o condamnare, să facă un pas în spate până la reabilitare”.

Liviu Dragnea ar trebui să citească declaraţiile preşedintelui Iohannis şi să-şi întrebe colegii din Parlamentul European dacă nu îi este clară poziţia României, a afirmat Turcan.

„Dacă nu-i este clară domnului Dragnea poziţia României, îl invit să consulte relatările de presă cu privire la poziţiile oficiale exprimate de preşedintele Klaus Iohannis, care a pledat foarte clar şi ferm pentru o Europă cu parteneri egali, fără «mai multe viteze» sau «cercuri concentrice». De asemenea, ar face bine să-şi întrebe colegii din Parlamentul European cu privire la poziţiile exprimate la fel de clar de europarlamentarii României”, a susţinut liderul interimar al PNL.

Turcan a afirmat că în acest fel, Liviu Dragnea va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care s-ar putea invita la consultări la Palatul Cotroceni cu privire la poziţia României în UE.

„În final, va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea să se invite singur la consultări cu şeful statului pe un subiect care e deja clarificat”, a susţinut Raluca Turcan.

--

Citește și: