13 iulie 201715:13489

Tudose, ordin pentru miniştri să meargă lunar la Bruxelles: "Să ia informaţiile de la noi şi nu de prin alte surse”

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, joi, tuturor miniştrilor să meargă lunar să discute cu comisarii de resort pentru a-i informa ce decizii s-au luat la Bucureşti pentru a afla informaţiile de la ei "şi nu de prin alte surse”. Totodată, Tudose i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să discute cu liderii europeni despre pachetul de legi în Justiţie.

”O dată pe lună, toţi miniştrii meargă să vorbească cu comisarii de resort. Pentru cele mai complicate, cum ar fi cele pe Justiţie, după ce terminaţi consultările domnule ministru Toader, începând cu domnul Junker, domnul Timmermans să înţeleagă ce facem, să beneficiem de expertiza pe care o au, să putem să implementăm mai bine şi mai repede tot ceea ce înseamnă convergenţa europeană. Împreună cu domnul ministru Negrescu, doamna Plumb, când este vorba despre despre fonduri, ca să ia informaţiile de la noi şi nu de prin alte surse”, a declarat joi premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului le-a reproşat miniştrilor că nu accesează proiecte care pot fi susţinute din fonduri europene, dând exemplu construcţia unei închisori.

”Stând de vorbă cu doamna comisar Corina Creţu, sunt o mulţime de linii de finanţare pe care noi nu le accesăm şi vorbesc aici domnul minisru Toader să facem un penitenciar de 1.000 de locuri din bani europeni, iar pe celelalte să le băgăm în refacere prin alte programe. Haideţi să facem că după aceea primim amendă”, a mai declarat Tudose.

În România, ultimul penitenciar a fost construit în anul 1994, la Giurgiu, dar nu a fost finalizat nici până azi.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.