13 iulie 201713:531263

Tudose îl ironizează pe Daea: „După ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj”

Premierul Mihai Tudose l-a ironizat, joi, pe ministrul Petre Daea, afirmând că "după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj", pe ordinea de zi figurând un proiect pentru susţinerea crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii.

"Ca să încheiem pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnlui ministru Daea, care după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână", a spus, zâmbind, Mihai Tudose.

Ministrul Agriculturii a vrut să intervină, însă s-a lovit de refuzul premierului: "Nu, nu mai luaţi cuvântul, lăsaţi. Dar închidem cu oaia. Înţeleg că dacă am terminat şi cu lâna e gata. Lăsaţi că înţelegem ce înţelege oaia, dar dacă am ajuns şi la ambajaj, lucrurile sunt în regulă".

Pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, beneficiarilor, condiţiilor de eligibilitate, modului de acordare a ajutorului de minimis, precum şi modalităţile de verificare şi control”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pledat la sfârşitul lunii mai pentru folosirea oii ca brand de ţară, argumentând că "oaia este o statuie vie".

"Aceasta este doar o definiţie. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare şi pentru orice loc. (...) Uitaţi-vă dvs în orice parte a ţării cât de frumos este acest animal pe păşunile verzi ale ţării româneşti", a continuat el.

Petre Daea a mai spus că frunza "o are toata lumea, dar oile ca în Romania nu".

"Lângă oaie găseşti o frunza, lânga frunză nu poţi să găseşti o oaie", a încheiat ministrul Agriculturii.

O lună mai târziu, Petre Daea a făcut o nouă pledoarie pentru oaie: "Să ştiţi că nu intru în categoria celor care critică oaia seara, iar dimineaţa mănâncă brânză"

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.