Tudose a vorbit despre remaniere cu Iohannis înainte de confruntarea din PSD cu Dragnea. Mesajul președintelui

Tudose a vorbit despre remaniere cu Iohannis înainte de confruntarea din PSD cu Dragnea. Mesajul președintelui
Publicat: 12/10/2017, 13:17
Actualizat: 13/10/2017, 09:32

„Promisiuni am avut pana acum, toate guvernele au promis că vor rezolva aceste probleme. Aștept rezolvarea. (…) Eu am discutat cu premierul și mi-a prezentat opțiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunța eu, este treaba altora să facă aceste anunțuri. Eu cred că premierul e de bună credință și dorește să aibă o echipă performantă. Pe de altă parte, și românii și eu, la aproape un an de la câștigarea alegerilor, așteptăm ca PSD să vină cu rezultate tangibile pentru românie. Și dacă e nevoie de o remaniere pentru așa ceva, atunci remaniere să fie. Așteptăm cu mare interes rezultatele.

Orice criză politică are consecințe în primul rând negative. Se vede foarte limpede că în economie a a apărut o neliniște profundă, au fost anunțate noi și noi și noi măsuri în domeniul fiscal, este cazul să se liniștească lucrurile, să se reintre într-o zonă de predictibilitate, de stabilitate. Avem o creștere economică, ea se datorează, se știe, în bună măsură consumului care este posibil și datorat creșterilor salariale. Dar dacă vrem să avem în continuare o economie în creștere trebuie să trecem la măsuri sustenabile, care aduc stabilitate pe termen lung”, a spus Iohannis după evenimentul de la Craiova.

Șeful statului a fost întrebat ce se va întâmpla dacă se ajunge la demisia sau demiterea premierului Tudose și dacă, într-un astfel de scenariu, va ajunge la concluzia că PSD nu mai este capabil să asigure conducerea executivă, iar răspunsul său a fost că, dacă se ajunge la așa ceva, atunci se va gândi serios la acest aspect.

„Trebuie să fim realiști aici, dacă și acest guvern ar cădea ar trebui să-mi pun întrebarea foarte serios dacă PSD mai are capacitatea să guverneze. (…) Un guvern de tehnocrați nu este o soluție pe termen lung. Acum suntem la puțin timp după alegeri, trebuie să performeze. Orice altceva sunt discuții puerile care nu-și au rostul. Acum sa-și facă treaba. Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri, important este să existe o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate, care este dispusă să meargă înainte și să-și facă treaba”, a replicat Iohannis.

Președintele a comentat și situația persoanelor cu probleme penale, despre care a repetat că nu au ce căuta în funcțiile de conducere din stat, pentru că prezumția de nevinovăție nu funcționează în politică la fel ca în justiție: „Aud tot timpul persoanele cu probleme penale că nu sunt vinovate și că trebuie să funcționeze această prezumție. Da, în fața justiției, dar în politică trebuie să fie altfel. Cum să creadă românii într-un guvern dacă acolo sunt persoane suspecte. Orice ar spune oricine, pe mine nu mă convinge. Un guvern trebuie să fie curat, toată conducerea trebuie să fie integră.

Nu cred că este important câtă încredere am eu, important este câtă încredere au românii și ce rezultate produc. Aceste sondaje care se fac sunt foarte bune pentru feedback, și dacă cei care le citesc trag concluziile corespunzătoare, atunci este bine”, a mai spus Iohannis, precizând și că nu a vorbit nici cu Dragnea, nici cu Tăriceanu în ultimele zile.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose au ajuns joi dimineață la Ford Craiova, unde au participAT la lansarea producției pentru cel mai nou model al companiei, Ford EcoSport.

Înaintea începerii oficiale a ceremoniei, președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose au avut o discuție, tema abordată fiind cel mai probabil remanierea anunțată de prim-ministru. Premierul Mihai Tudose a avut și marți o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

„Acum câțiva ani, în urmă cu 25, 27 de ani, prezența în România a unui nume gen Ford părea o utopie.Acum doi ani când Andrew povestea că peste doi ani la Craiova o să se facă un model nou, recunosc și am recunoscut și în fața domniilor lor, că am fost sceptic.Astăzi trăim un moment de bucurie, eu vă spun că sunt mândru, pentru că acest mare moment al Fordului reprezintă și o declarație că România este un mediu bun pentru a face business, pentru a face produse de calitate, un loc unde poți construi, dezvolta, un loc unde Ford nu a venit pentru o aventură, ci a venit ca să rămână”, a spus Tudose în discursul susținut la Craiova.

Premierul a subliniat că reprezentanții Ford se mândresc cel mai mult cu angajații pe care i-au găsit în România și a ținut să aducă în discuție și problemele de infrastructură, precizând că se fac progrese și că din acest punct de vedere suntem pe drumul cel bun.

„Am spus că nu facem infrastructura care să lege Craiova de restul României pentru companie, doar pentru companie, o facem pentru noi, pentru România. Astăzi putem să spunem că în ceea ce privește infrastructura suntem în grafic, la ora la care vorbim se întâmplă lucruri, sunt lucrări de infrastructură care sunt în licitare, atribuire, au început să se întâmple lucruri, România înțelege să-și respecte angajamentele”, a mai spus prim ministrul.

Producția acestui nou model Ford a generat 1.000 de noi locuri de muncă, la fabrica din Craiova, în urma unei investiții de 200 de milioane de euro.

În septembrie, premierul Mihai Tudose declara, în timpul unei întâlniri cu reprezentanții Ford, că România este „un mediu favorabil pentru creșterea investițiilor”, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirmă acest lucru.

Potrivit unui comunicat de presă remis atunci MEDIAFAX, vicepreședintele Ford, Andrew McCall, a discutat despre stadiul implementării investiției Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1700 de noi locuri de muncă. La rândul său, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat importanța industriei auto pentru economia românească, atât din perspectiva ponderii sale în dezvoltarea PIB, cât și din socială, prin crearea de noi locuri de muncă atât în mod direct, cât și prin efectul de angrenare economică.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilitățile de producție din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață