Raluca Pancu
Raluca Pancu
519 vizualizări 10 oct 2017

"Am ţinut cont de propunerile venite de la CSM, de la societatea civilă. Mai facem o lectură şi trimitem solicitare de aviz de la Comisia de la Veneţia. Săptămâna viitoare voi face demersuri pentru a stabili momentul întrevederii cu Timmermans, voi avea o discuţie aplicată cu dânsul pe fiecare punct din proiectul de lege (...) Am forma finală, solicit avizul de la Comisie pe procedura de numire a procurorilor de rang înalt, discut aplicat cu Timmermans, după care decidenţii vor decide", a spus Toader.

Toader a subliniat faptul că "ministrul Justiţiei nu poate să decidă retragerea" proiectului, "pentru că iese din competenţa lui" şi că "decizia va fi la Guvern".

"Decidenţii vor decide dacă ţin proiectul pe loc, să aştepte avizul Comisiei sau dau drumul la proiect, iar problema desemnării procurorilor de rang înalt va fi corelată în funcţie de avizul Comisiei de la Veneţia. E foarte posibilă şi cealaltă procedură: dai drumul la proiectul de lege, la solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneţia, discuţi problemele din proiectul de lege, în paralel, când vine avizul Comisiei, în funcţie de conţinut, te întorci la soluţia respectivă şi o adaptezi avizului Comisiei", a detaliat Toader.

Ministrul Justiţiei a mai avut o întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, pe aceeaşi temă, la finele lunii iulie. La acel moment, Toader aprecia că proiectul va putea fi adoptat de Guvern şi trimis Legislativului la începutul lunii septembrie.


 

--

Citește și: