Tensiunile escaladează în USR. Nicușor Dan: Apropierea congresului începe să ne ia ușor mințile

Tensiunile escaladează în USR. Nicușor Dan: Apropierea congresului începe să ne ia ușor mințile
Publicat: 13/04/2017, 18:40

„Din păcate apropierea Congresului USR începe să ne ia ușor mintile. Postarea de ieri a lui Tudor Benga, preluată de Hotnews, și declarații recente ale lui Cristian Ghinea, afirmă că actuala conducere a USR refuză o dezbatere asupra viitorului partidului. Aceasta afirmație este, din păcate, un neadevăr. Un calendar clar de pregătire a Congresului fost stabilit in ședința președinților de filiale județene din 11 februarie. În teleconferința cu președinții filialelor județene din 28 februarie au fost anunțați responsabilii care să colecteze propunerile de la TOTI membrii asupra Statutului. Până în 10 aprilie acești responsabili au sistematizat propunerile primite de la membri. În 22 aprilie comisia de juriști va prezenta sinteza națională către președinții filialelor județene, care vor agrea asupra chestiunilor fundamentale pentru care există puncte de vedere diferite, acestea urmând să fie tranșante de Congres. Tot în 22 aprilie se va discuta despre alte documente care să fie eventual aprobate de Congres în afara Statutului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Liderul USR susține că atât Tudor Benga, cât și Cristian Ghinea „știau aceste lucruri când au făcut declarațiile publice” și că „dezbaterea internă chiar are loc”.

„Campania internă este legitimă, dar nu e în regulă când se bazează pe informații false transmise în spatiul public. Să dezbatem, dar să nu ne mințim între noi”, a conchis Nicușor Dan.

Afirmațiile lui Nicușor Dan vin la doar o zi de la criticile lansate de deputatul USR, Tudor Benga, în cadrul unei postări pe Facebook, la adresa conducerii partidului, spunând că „în momentul de față în USR este în plină desfășurare o campanie electorală internă”. În acest context, Benga a amintit de documentul programatic, lansat alături de Cristian Ghinea și Adrian Adrian Claudiu Prisnel, ce conținea „un set de principii si proiecte despre ce ar trebui sa fie USR”, dar care nu ar fi trezit interesul conducerii actuale a partidului.

„Deși s-a scurs repede în presă, nu l-am popularizat în nici un fel public tocmai dintr-un sens de fair-play față de organizație și colegi. Deși am fost cât se poate de clari despre faptul ca vrem pur și simplu sa întărim organizatia prin reguli și principii clare și deschise, am fost urgent atacați, atât din interior cât și din exterior, ca vrem sa-i luam partidul lui cutare sau cutare. Dar, mai supărător decât orice, deși documentul a primit feedback extrem de pozitiv din partea a numeroși membri, conducerea actuală a partidului nu dă nici un semn ca ar interesa-o vreo discuție serioasa pe aceste subiecte. Ceea ce naște aceleași dubii pe care le-a născut și episodul „uite Ciolos, nu e Ciolos” de luna trecută”, a scris Benga pe Facebook, adăugând faptul că „părți din conducerea actuala se tem de deschidere și de competiție” și „că sunt mai degrabă preocupați de menținerea propriei influențe în partid, decât de deschiderea și dezvoltarea sa”.

Benga a subliniat că nu își dorește altceva decât să se asigure că „USR devine organizația deschisă și democratică” la care a visat.

„Partidul cu reguli clare de funcționare, care sa permită genul de competiție de idei fără de care nu vom putea schimba profund niciodată modul de a face politică. In acest moment nu simt ca aceasta viziune este impartasita suficient la vârful partidului. In particular nu simt ca actuala conducere intelege importanta acestor principii și adevărata miză a momentului în care ne găsim”, a mai scris Benga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid