Tăriceanu: Dragă Viorica, n-ai cum SĂ-I EDUCI pe toți neaveniții din politică. Orban: Nu sacrifici o relație diplomatică pentru INTERESELE lui Dragnea

Tăriceanu: Dragă Viorica, n-ai cum SĂ-I EDUCI pe toți neaveniții din politică. Orban: Nu sacrifici o relație diplomatică pentru INTERESELE lui Dragnea
Publicat: 13/07/2018, 06:59
Actualizat: 26/03/2019, 11:49

„Eu am auzit colegi care erau îngrijorați de o suspendare a premierului pe chestiune plângerii cu mutarea ambasadei,” a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3. „I-aș fi spus premierului, dragă Viorica, n-ai cum să-i educi pe toți neaveniții din politică. Mai sunt și tâmpiți și demenți. Asta e. Pădurea e plină de lighioane. Asta era într-o situație normal. Acum i-aș spune – e bine să fim prudenți. Nu se știe niciodată.”

Având în vedere că, de la 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția Consiliului UE, Tăriceanu consideră că situația politică din România ar trebui urgent clarificată.

„Trebuie, la nivelul societății, inițiat un demers de recoagulare. Sigur că vine la anul președinția Consiliului UE. România nu se poate prezenta ca o țară în care e deșirată o luptă dementă. Lupta aceasta e până la urmă mortală pentru ambele părți”, a afirmat Tăriceanu. „Într-o situație de conflict cum suntem acum, mi-e greu să cred că unii se pot gândi la președinția Consiliului UE.”

Președintele PNL Ludovic Orban, care a depus plângerea penală pentru înaltă trădare, consideră că premierul Viorica Dăncilă nu înțelege că sesizarea sa viza mai multe aspecte.

„Am înțeles că doamna Dăncilă i s-a plâns lui Jean-Claude Juncker de faptul că eu am făcut sesizarea,” declara Orban joi seara, la Realitatea TV. „Ceea ce nu înțelege doamna Dăncilă e că eu nu am făcut sesizarea doar pentru înaltă trădare. Am făcut sesizarea și pe divulgare de informații secret de stat, pe uzurparea funcției și pentru refuzul de a ne informa. Iar apropo de trădare, iertați-mă, dar cum altfel să califici că pentru interesele lui Dragnea, tu sacrifici interesele oamenilor, o relație diplomatică pe care o ai de zeci de ani cu o țară. Nu decid eu dacă cineva e vinovat. Am simțit nevoia să fac sesizarea. Noi ne-am stricat relația cu foarte multe țări. Noi am avut relații privilegiate cu Israelul și cu mai multe țări arabe. Sunt niște lucruri în care nu poți să intri cu bocancii pentru că ești tu Dragnea.”

Chestionată, într-un interviu acordat postului Antena 3, dacă la întrevederea de la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans a fost abordat și subiectul plângerii penale pentru înaltă trădare făcute de Ludovic Orban, premierul Dăncilă a răspuns afirmativ.

„Da. Am atins acest subiect. Am reiterat faptul că pentru mine și pentru multi români este de neexplicat,” a declarat Dăncilă. „Înalta trădare este asociată unui act diplomatic cu un stat cu care avem parteneriat strategic. Au fost FOARTE MIRAȚI de acest lucru. Am informat, pentru că nu vreau ca să ajungă la Bruxelles informații denaturate. Am spus că nu mă tem de cercetările care se vor face, de lucrurile care vor fi cerute pentru a elucida acest subiect. Îmi doresc să se elucideze acest subiect, dar în același timp, acest lucru cred că nu a făcut bine României. Și mi s-a întărit această convingere și în urma discuțiilor pe care le-am avut.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top