20 martie 201714:581472

Tăriceanu îi dă ultimatum lui Constantin. „Cred că forţează excluderea din partid”

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că nu mai face niciun fel de înţelegere cu copreşedintele ALDE Daniel Constantin, despre care a spus că, prin acţiunile sale, îşi ”forţează” excluderea din partid.

"Eu nu mai fac niciun fel de înţelegere cu domnul Constantin pentru că o dată mi-a fost de ajuns şi m-am fript, la alegerile parlamentare, cu listele. Dacă doreşte, facem în partid congres, cu alegeri de sus până jos. Cine primeşte un număr de voturi ca să ocupe o funcţie, bine, cine nu, cu părere de rău, asta este. Nu putem să stăm să negociem tot timpul numai ca să se regăsească unii sau alţii, după merite bănuite, dar neştiute de nimeni, în funcţiile de conducere ale unui partid", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă Daniel Constantin îşi "forţează" excluderea din partid, Tăriceanu a spus: "Părerea mea este că în momentul de faţă cred că asta încearcă. Cred că statutar, Delegaţia Permanentă nu o poate face, dar o poate face congresul".

"Această acţiune în instanţă pe care vrea să o demareze nu face decât să demonstreze o dată în plus dacă mai era nevoeică vrea să facă în aşa fel încât să blocheze deciziile în partid. Acesta e până la urmă scopul. (..) Delegaţia de ieri a fost perfect validă, aşa cum am menţionat şi ieri. Am făcut convocarea Delegaţiei Permanente împreună, deci aceasta e cea mai bună dovadă că Delegaţia era validă din moment ce şi domnul Constantin a fost de acord ca să fie convocată. În plus de aceasta, tot Delegaţia Permanentă, ca for statutar a fost cea care a aprobat, de exemplu, şi listele pentru nominalizarea colegilor noştri membrii în Guvern deci dânsul beneficiază de atributele statutare date de Delegaţia Permanentă pentru a fi membru în Guvern. Cum să o conteşti? Nu vedeţi că este un nonsens", a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă, în acest moment, funcţia lui Daniel Constantin în Executiv poate fi periclitată, Tăriceanu a răspuns: "da".

Preşedintele Senatului a ţinut să sublinieze şi faptul că nu se pune problema "slăbirii" coaliţiei guvernamentale, însă a admis că imaginea guvernului este afectată de această dispută.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.