Tăriceanu a izbucnit: Amenințările nu vor schimba majoritatea și Guvernul. Poate să vină și mama DNA-ului

Tăriceanu a izbucnit: Amenințările nu vor schimba majoritatea și Guvernul. Poate să vină și mama DNA-ului
Publicat: 22/09/2017, 22:24

Călin Popescu-Tăriceanu a amintit că începerea urmării penale împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh survine în plin scandal legat de activitatea procurorului Negulescu și de controlul Inspecție Judiciare la CSM.

„Aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac din partea DNA după tiparul pe care îl știm și pe care doamna Kovesi, în celebra înregistrare de la ședința DNA, a dezvăluit-o mai demult: «găsim câțiva miniștri, facem cereri de urmărire penală împotriva lor și distragem atenția, facem o frumoasă diversiune în așa fel încât lumea să nu se mai preocupe de problemele din DNA». N-am nicio îndoială că asta este strategie pentru că este a nu știu câta oară când se întâmplă ca miniștri să fie anchetați pentru fapte petrecute cu ani de zile în urmă”, a declarat Tăriceanu, vineri, la România TV.

În al doilea rând, liderul ALDE susține că DNA este deranjat de eventualitatea modificării legilor justiției și încheirea a ceea ce Tăriceanu a numit „republica procurorilor”. „Îmi pare foarte rău că ceea ce se întâmplă este o nouă reflectare a unui fenomen de care am mai vorbit, o luptă disperată pentru păstrarea influenței și puterii pe care unele instituții de forță ale statului din România le-au acaparat în decursul timpului, iar acum când se încearcă revenirea la normalitate (…) nu face decât să deranjeze acest mușuroi creat în România ultimilor ani”, a comentat președintele Senatului.

Tăriceanu susține că principala țintă este Guvernul, care este mai vulnerabil decât Parlamentul la aceste gen de atacuri. „Parlamentul este foarte greu să fie slăbit numeric. E mult mai ușor de slăbit un guvern. Vă garantez că majoritatea actuală este conștientă de aceste amenințări – sunt toți colegii noștri extrem de solidari și orice încercare de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2016, indiferent de unde vine, poate să vină și din partea mamei DNA-ului, – nu vor reuși să schimbe majoritatea și actualul guvern”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus că subiectul dosarului lui Sevil Shhaideh și Rovanei Plumb va fi discutat luni, în cadrul coaliției, printre alte subiecte. „Nu ne considerăm într-un război în care să luăm acum o bazooka și să tragem în ceilalți care ne atacă. Avem cu totul altă agendă și alte preocupări: eficiența actului de guvernare și activitatea Parlamentului. Ne vedem de treabă”, a conchis Tăriceanu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de către procurorii DNA în dosarul „Insula Belina”, a anunțat, vineri, Direcția Națională Anticorupție.

Procurorii DNA au extins urmărirea penale față de Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.), Ionela Stoian, director în cadrul M.D.R.A.P, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, Rodica Gușă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, Anduța Alexandrina Diaconu, registrator-șef în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Teleorman.

Infracțiunile de care aceștia sunt acuzați sunt abuz în serviciu și, respectiv, complicitate la abuz în serviciu. Procurorii DNA susțin că în 2013, părți din Insula Belina și Brațul Pavel, cu suprafață de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Procurorii spun că Rovana Plumb, pe atunci ministru al Mediului, a fost cea care a inițiat și a promovat ilegal hotărârea de guvern 858/2013, proces care a durat numai 17 ore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece