Singurul ministru din Guvernul lui Grindeanu care nu demisionează: „Când vrei într-adevăr să schimbi ceva, trebuie să reziști”

Singurul ministru din Guvernul lui Grindeanu care nu demisionează: „Când vrei într-adevăr să schimbi ceva, trebuie să reziști
Publicat: 15/06/2017, 20:00

Singurul ministru care a anunțat că nu demisionează și rămâne alături de Sorin Grindeanu în Guvern este cel al Comunicațiilor. La 31 de ani, fără să fie membru de partid, fostul director al CERT-RO, structura care raportează incidentele de securitate cibernetică din România și unde a fost numit de fostul premier Victor Ponta, a anunțat că va demisiona doar dacă i-o va cere cel îndreptățit să o facă, adică primul ministru.

„Vă asigur de pe acum că nu am nicio adeziune pentru funcția pe care o dețin în prezent. Este suficientă solicitarea domnului Sorin Grindeanu iar demisia mea va fi prezentată în cel mai scurt timp”, a scris Augustin Jianu pe Facebook, care își încheie postarea într-un mod apoteotic și făcând referire la protestele din iarnă împotriva Guvernului din care a făcut chiar el parte: „Când vrei într-adevăr să schimbi ceva, trebuie să reziști”.

„Pentru mine echipa înseamnă comunicare, transparență și solidaritate, nu subordonare oarbă în fața unui singur individ. Domnul Dragnea s-a răzgândit. Eu îmi păstrez convingerea. În ultimele zile am primit numeroase mesaje de la oameni din afara Guvernului. De la șefi de cabinete la secretare, de la senatori la simpli membri de partid, toți mi-au transmis, prin voci și mesaje nervoase, din partea domnului Dragnea, să îmi dau demisia. Mai puțin domnul Dragnea, care, între timp, declara în fața unei națiuni că avea deja demisia mea. Dacă vrei să schimbi ceva în bine, nu sprijini minciuna”, a mai scris Augustin Jianu.

Jianu îi reproșează lui Dragnea că nu a schimbat din funcție un „important” membru al PSD, atunci când acesta i-a cerut „favoruri ilegitime”.

„Sigur, ar fi fost mai simplu să cedez, însă dacă vrei să schimbi ceva în România, trebuie să ții minte că vechiul sistem va opune mereu rezistență – tu trebuie să perseverezi. Trebuie să recunosc că sunt ușor surprins de balanța etică a domnului Dragnea: când un om face eforturi pentru a demonstra cetățenilor români că se poate mai mult și în România, dânsul îi cere demisia. Însă atunci când eu însumi i-am reclamat că un membru important al partidului mi-a cerut favoruri ilegitime, domnul Dragnea l-a lăsat în funcție. Ce fel de oameni suntem?”, a mai arătat Jianu.

„Domnule Dragnea: probabil că parte din comportamentul meu este dificil de înțeles pentru unii oameni care au petrecut zeci de ani în speranța că vor obține puterea, sub orice formă. Însă cred că există un viitor mai luminos pentru PSD, decât ordine transmise „de sus” prin SMS. Tocmai de aceea simt nevoia să adaug un scurt principiu, pe care îl urmez și pe care îl recomand tuturor celor care au fost, dar și celor care vor veni: atunci când ai 31 de ani și vrei să schimbi ceva în bine, începi prin a ști că fiecare decizie pe care o vei lua te va urma pentru restul vieții, așa că ar fi bine să ai conștiința împăcată. Tocmai de aceea, din respect și responsabilitate pentru poporul român și pentru echipa din care fac parte, voi urma drumul pe care îl consider vertical: voi prezenta demisia exclusiv la solicitarea celor îndreptățiți să o ceară„, arată Jianu.

Ulterior, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV, Jianu a declarat că nu poate să înțeleagă de ce „se impune acest circ politic” și că, în viziunea sa, raportul de evaluare „nu e decât un pretext”.

„Nu am putut să înțeleg de ce se impune acest circ politic, de ce anume să cadă Guvernul. Am văzut raportul. Mi s-a părut făcut pe genunchi, cel puțin în dreptul ministerului meu, erau trecute trei măsuri, una dintre ele ca îndeplinită parțial și cealaltă ca neîndeplinită, dar mai sunt și alte măsuri, parte din ele ca îndeplinite”, a declarat Jianu.

Întrebat dacă consideră că Liviu Dragnea ar trebui să își dea demisia, Jianu a răspuns că vrea să se țină cât poate „de departe de jocul politic”.

„Nu șțiu. Mă interesează ce avem de făcut, ce am promis că facem din programul de guvernare”, a mai spus Jianu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee