Ședință cu scântei la PSD Iași după declarațiile lui Mihai Chirica. Primarul rezistă

Ședință cu scântei la PSD Iași după declarațiile lui Mihai Chirica. Primarul rezistă
Publicat: 10/02/2017, 21:40
Actualizat: 12/02/2017, 12:12

Ședința pesediștilor ieșeni a durat aproape trei ore și s-a decis să se trimită un memorandum la partid și la Guvern prin care filala ieșeană să își arate susținerea față de programul de Guvernare, iar primarul Mihai Chirica a rămas în funcție.

„A fost o ședință de bilanț, după o perioadă tensionată. Nu vorbim doar de organizația PSD, ci de o tensiune care s-a acumulat la nivel național. A fost o ședință în care am exprimat exact care a fost poziționarea din calitatea de președinte de organizație și vicepreședinte la nivel național, care au fost de fapt interesele adevărate ale acestei poziționări, de ce nu am făcut acest demers, pentru a arăta ca PSD își păstrează demnitatea”, a declarat Mihai Chirica la finalul ședinței din cadrul PSD Iași.

Chirica a adăugat că după ședința care a durat mai bine de trei ore, partidul a ieșit mai unit.

„Astăzi am reușit să formulăm un punct de vedere comun. Organizația este unită. Suntem deciși să contribuim la bunul mers al programului de guvernare PSD”, a mai spus Chirica.

Chirica a recunoscut că au fost colegi care au avut o viziune contrară celei pe care a avut-o el și care au considerat că declarațiile din ultima perioadă ar fi fost, de fapt, „o afiliere spre o altă formațiune”.

„Acest semnal a venit și pe un fond favorabil legat de persoana mea, în condițiile în care și acea ordonanță, precum și domnul fost ministru Iordache au părăsit Guvernul României, ceea ce poate fi interpretat subiectiv că am avut dreptate. Aș fi preferat să nu ajung prin acest pasaj să mi se dea dreptate pentru lucrul ăsta, dar credem că este un început pe care îl putem continua într-o echipă foarte bine echilibrată atunci când se manifestă în spațiul public. La început o parte din colegii mei aveau oarecum o viziune contrară, că de fapt este o afiliere a mea spre o altă formațiune politică. Au înțeles pe parcursul discuțiilor că nu am niciun interes politic subversiv sau chiar atașat într-o idee de trădare, că nu este vorba despre o dirijare a omului Chirica de către alte cheițe care se învârt pe oriunde, ci pur și simplu este o măsură a atitudinii demne pentru a putea să ne conducem organizația așa cum așteaptă toți românii în momentul de față”, a afirmat președintele interimar al PSD Iași.

Când i s-a reamintit declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, care spunea că Iașul va decide situația lui Mihai Chirica, liderul ieșean a explicat că organizația și-a arătat unitatea.

„Organizația de la Iași și-a arătat unitatea în totalitate. Această solidaritate nu este una ca un cec în alb. Este una firească, normală, de comunicare și colaborare astfel încât proiectele comunităților pe care le reprezintă să devină viabile”, a mai spus Mihai Chirica.

Printre cei prezenți la Iași la sedința PSD s-au aflat și o parte dintre parlamentarii social-democrați de Iași. La sfâșitul ședintei, deputatul Camelia Gavrilă a declarat că ședința a fost una „interesantă, cu multe puncte de vedere”.

„Au fost explicații pe care le-a dat domnul președinte al organizației, de data aceasta și explicații pe care le-am înțeles, mai ales cei care lucrăm cu tineri, care înțelegem vocea străzii, care înțelegem vocea tinerilor și care înțelegem că a fost un moment de comunicare mai puțin fericită pe chestiunea ordonanțelor și de aceea s-au și creat aceste falii. Concluzia este că există o anumită armonie a organziației, că punctele de vedere diferite nu înseamnă că trebuie să aprofundeze clivajele dintre noi și că există o solidaritate față de guvernare și față de programul PSD care trebuie pus în practică și mai multă atenție în momentul în care se legiferează pe domeniul justiției, un domeniu sensibil, în care trebuie foarte multă responsabilitate”, a declarat deputatul PSD, Camelia Gavrilă.

Întrebată dacă s-a luat în discuție excluderea lui Mihai Chirica, deputatul Camelia Gavrilă a răspuns că „s-a pus problema de analiză, de discuție, de clarificare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912