Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
1688 vizualizări 16 mar 2017
„Domnul Daniel Constantin visează frumos, cu ochii deschişi, spunând: PC a stat la baza formării ALDE. Realitatea este alta şi, de aceea, Daniel Constantin a acceptat organizarea Delegaţiei Permanente Naţionale în vederea stabilirii Congresului. Şi-a dat seama că este penibil să te opui organizării Congresului, în condiţiile în care peste 30 de organizaţii judeţene au luat această hotărâre, mai ales când ai şi statutul de copreşedinte. A înghiţit-o pentru că nu mai avea încotro!”, a transmis Gerea. 
 
Acesta şi-a susţinut punctul de vedere vorbind despre performanţele electorale ale fostului PC, întrebându-se retoric „Cum să ne explicăm de ce PC nu depăşea 1% în sondaje până la fuziunea cu PLR?”. 
 
Declaraţiile vin după ce săptămâna trecută un alt lider al partidului, preşedintele ALDE Olt, Mihai Niţă, a confirmat existenţa unui conflict între cei doi copreşedinţi, acesta declarând că e vorba de „ambiţii fără sens” şi de „lucruri mărunte”. 
 
Deputatul ALDE, Mihai Niţă, care este şi liderul organizaţiei judeţene a ALDE în Olt, a confirmat existenţa unui conflict între Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, parlamentarul exprimându-şi atunci speranţa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri la Slatina, ca situaţia se va detensiona.
 
„Nu am fost informat nici eu şi nici organizaţia de anumite lucruri care se întâmplă la vârf în partid, dar asta nu înseamnă că nu mi-am dat seama că există ceva care nu funcţionează aşa cum trebuie între cei doi co-preşedinţi, la această oră. Am discutat separat cu domnii Constantin şi Tăriceanu, foarte pe scurt, despre ceea ce se întâmplă şi mai sper ca în această săptămână care urmează lucrurile să intre pe un făgaş normal, adică să se împace şi să ne vedem de treabă pentru a duce la îndeplinire proiectul pe care îl avem, proiectul ALDE”, a declarat Mihai Niţă, deputat ALDE din judeţul Olt.
 
Mihai Niţă a mai spus că este vorba de „lucruri mărunte” şi de „ambiţii fără sens”.
 
„Din discuţiile purtate, nu am tras o concluzie că ar fi lucruri grave. Sunt lucruri mărunte care duc la crearea unor ambiţii fără nici un sens. Activitatea noastră, la Olt, a fost într-un mod sincer, corect, încă de la fuziune. Am căutat să creăm o echipă, nu două, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe, unde s-a văzut atât la locale, cât şi parlamentare că au obţinut rezultate slabe”, a mai afirmat parlamentarul.
 
Mai mult, preşedintele ALDE Olt a declarat că nu va părăsi partidul, în cazul unei rupturi, deşi numele său a fost vehiculat printre cei zece parlamentari care l-ar însoţi pe Daniel Constantin în crearea unei noi formaţiuni.
 
„Dacă s-ar întâmpla, până la urmă, ca cei doi preşedinţi să se despartă, le-am spus că eu voi fi alături de cine va rămâne la Partidul ALDE. Noi am construit aici o echipă cu foarte multă muncă, iar dacă noi ne alăturăm unei persoane care vine cu mofturi că nu vrea să înţeleagă anumite aspecte am face o mare greşeală şi am împărţi şi noi filialele în două. Ar fi foarte, foarte grav”, a mai spus Mihai Niţă.
 

--

Citește și: