Remanierea, discutată în biroul lui Dragnea. Tudose spune că n-a primit demisiile lui Shhaideh și Plumb

Remanierea, discutată în biroul lui Dragnea. Tudose spune că n-a primit demisiile lui Shhaideh și Plumb
Publicat: 11/10/2017, 14:28

Întrebat dacă a primit demisiile miniștrilor vizați de remaniere, respectiv Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, Tudose a răspuns: „Nu”.

El a evitat să spună dacă așteaptă aceste demisii.

Miniștrii Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, și al Fondurilor europene, Rovana Plumb, ar putea să demisioneze, potrivit unor surse politice, înaintea ședinței CExN a PSD de joi, în care se va discuta remanierea lor.

„În ceea ce privește partea guvernamentală a problemei, nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt azi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Trebuie să înțeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfășoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un elemenet important în acest program este atragerea de fonduri europene”, a spus Tudose.

El a ținut să facă distincția între „realitate” și „percepție”, și a subliniat că „percepția” de la Bruxelles este alta decât „realitatea” din România.

„Și cele două colege (Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, n.r.) – știți foarte bine – avem o realitate și o percepție. Realitatea este că este prezumția de nevinovăție, au fost o mulțime de cazuri în care cei care au fost puși sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovați, cu viețile distruse sau oricum schimbate total, dar avem și o percepție și percepția la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relație cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o părere personală pe care v-am spus-o și o impunere ca șef al Guvernului. Asta este tot”, a adăugat premierul.

Tudose a venit, miercuri dimineața, la biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu care a avut o discuție de aproximativ o jumătate de oră. După această discuție, Tudose a intrat împreună cu Dragnea în sala de plen.

La nici 24 de ore de la declanșarea publică a scandalului din PSD, după „o discuție lămuritoare” la partid, Liviu Dragnea și Mihai Tudose au ieșit împreună la declarații, anunțând că au stabilit „zona de remaniere, remaniabilii”.

„A fost o întâlnire bună și necesară, o discuție lămuritoare. Am avut o întâlnire bună și necesară. Premierul ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în implementarea programului de guvernare. Cred ca argumentele, dacă sunt prezentate și în CEX, nu vor fi probleme”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, alături de premier, pe scările de la sediul partidului.

Cu Liviu Dragnea aparent convins de „argumentele” prezentate , Mihai Tudose a anunțat că s-a stabilit „zona de remaniere”, iar decizia se la lua în ședința Comitetului Executiv de joi. „S-a hotărât ca decizia finală să se ia la Cex, pe direcțiile clare: raportul dintre guvern și partid. Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili. Nu o să vă facem fericiți acum dând nume” a spus Tudose.

Cât privește vizita la Cotroceni dinaintea ședinței PSD, Tudose a spus că a vrut să știe dacă președintele Klaus Iohannis este disponibil să „semneze actele” pentru remaniere.

Tensiunea pe axa Kiseleff-Palatul Victoria a izbucnit după apariția în presă a unui sondaj în care echipa de la Guvern, în frunte cu Tudose, s-ar fi prăbușit în încrederea românilor. Despre cercetarea făcută de Avangarde, premierul a comentat, la Antena 3, că este „o făcătură”, dar care este susținută chiar de oameni din partid nemulțumiți. „Dacă nu ai mâncat niște copii cruzi dimineață, nu ai cum să cazi în două săptămâni de la 48 la 20%. Mai mult, târgu-i mic, se află cine a comandat și cum l-a comandat (sondajul – n.red.)”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului a recunoscut că , într-un cerc restâns, „am spus că iau în calcul să-mi dau demisia, dacă lucrurile stau atât de rău și ne-am prăbușit, plecăm acasă”.

Mihai Tudose a admis că lucrurile nu stau foarte bine în relația pe care o are cu Liviu Dragnea, chiar dacă șeful PSD a negat vreun conflict cu premierul, pe parcursul zilei de luni.

„Nu aș putea spune că suntem într-un moment fericit al relației dintre noi. O să ne lămurim mâine”, a spus Tudose, precizând, totodată, că că „trebuie să umblăm la Guvern și să stabilim clar relația dintre Guvern și partid”.

Un prim pas ar fi „o mini remaniere” în această săptămână. „Voi lua niște decizii dure, dar necesare”, a declarat premierul. Pe lista remaniabililor, Tudose i-a pus pe trei miniștri cu probleme penale și care creează „probleme de percepție la nivelul opiniei publice și, în unele situații, la nivelul Comisiei Europene”. Întrebat dacă înlocuirea unor membri ai cabinetului a fost sugerată de la Bruxelles, Tudose a spus: „Nu știu dacă «sugerat» e cuvântul. Când cineva spune clar un lucru, aia nu-i sugestie, este un mesaj foarte clar.”

Chiar dacă nu i-a nominalizat, în acest moment, în echipa de la Palatul Victoria, probleme cu legea au vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb, și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie. Shhaideh și Plumb sunt însă oameni de încredere ai lui Liviu Dragnea, ambele implicate în dosarul Belina.

Cei trei nu sunt singurii de pe lista neagră a lui Tudose. „Sunt cel puțin încă doi miniștri pe care am să-i rog să părăsească Guvernul”, a spus el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață