Reacțiile liderilor PSD după demisiile în lanț din partid

Reacțiile liderilor PSD după demisiile în lanț din partid
Publicat: 26/05/2018, 12:59
Actualizat: 02/10/2018, 16:59

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că noua formațiune condusă de Victor Ponta, Pro România, este ambiția fostului lider al PSD care se manifestă la un om care nu poate fi altceva decât șef și care a demisionat la sugestia unor forțe oculte. Cât privește plecările din partid, Buzatu le cataloghează drept meschine.

„Motivele plecării unor colegi din PSD sunt destul de meschine. Pe de-o parte vizează o poziție fruntașă pe listele viitoare ale alegerilor pentru PE sau Parlamentul României, iar pe de altă parte sunt anumite legături de prietenie dintre Victor Ponta și unii dintre cei care au decis să îl urmeze. Pro România este o ambiție destul de limitată a fostului lider al PSD care se manifestă la un om care nu poate fi altceva decât șef. Victor Ponta nu a înțeles că în PSD nu sunt șefi, ci doar coordonatori ai activității, ideea de șef fiind specifică partidelor de tip PNL și altora în capul cărora se situează omul providențial. Noi avem o manieră populară de a aborda activitatea, lucru pe care Ponta nu a reușit să îl înțeleagă, cu toate că a deținut funcția de premier și a promovat politici ale PSD benefice pentru oameni. Măsura capacității sale a fost dată de abandonarea PSD atunci când a demisionat fără să se consulte cu nimeni, sigur la sugestia unor forțe oculte”, a spus Buzatu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă se așteaptă la plecarea din PSD a fostului premier Mihai Tudose, liderul PSD Vaslui a afirmat că acesta a dat dovadă de o înțelegere reală a relațiilor din partid chiar în momentul în care a părăsit funcția de premier și nu a abandonat formațiunea.

„Mihai Tudose are o experiență îndelungată în cadrul partidului, înțelege că nu poți să îți impui doar propria voință într-un partid, a fost întotdeauna un om care a cântărit bine și și-a însușit o anumită disciplină rezultată din fixarea unui țel, astfel încât mă îndoiesc că va pleca din PSD”, a mai spus Dumitru Buzatu.

De aceeași părere este și liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, care spune că Mihai Tudose va rămâne cel mai probabil alături de colegii săi. „Tudose e membru vechi în PSD, iar la maturitatea și experiența lui politică nu cred că va părăsi familia PSD pentru alt proiect”, a spus Dîrzu, comentând informațiile publice, potrivit cărora fostul premier Mihai Tudose ar putea să se alăture formațiunii lui Victor Ponta.

Întrebat cum comentează plecările unor importanți membri PSD, Ioan Dîrzu a spus: „Parlamentarii PSD Alba rămân consecvenți în proiectul alături de PSD. Nu vom avea probleme, nu vom avea de suferit din cauza câtorva plecări. PSD își va respecta în continuare promisiunile față de electorat și își va duce la îndeplinire programul de guvernare”.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care este și vicepreședinte PSD pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, le transmite deputaților și foștilor miniștri care au demisionat că partidul poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai mulți cei care le vor lua locul.

„Apreciez mesajele de solidaritate și unitate primite în ultimele zile din partea membrilor PSD și a maramureșenilor, care ne roagă să rămânem puternici împotriva tuturor atacurilor sau a dezertărilor din partid. Cei care au trădat partidul și votul oamenilor din decembrie 2016, uită toate discuțiile purtate în acești ani. Mulți dintre cei care azi au plecat, spuneau ieri că PSD este cel mai puternic partid din România și nu poate fi distrus decât din interior. Conștientizau că adversarii PSD vor încerca să facă exact acest lucru și făceau atunci apel la unitate. Azi uită, sau se fac că uită, că, PSD, prin încrederea pe care o inspiră în rândul oamenilor, le-a oferit șansa de a munci pentru cetățeni. Azi, aceștia optează să își pună interesele personale în fața intereselor de grup și ale programului de guvernare care a fost votat de milioane de români. Le transmit acestor foști colegi că PSD poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai mulți cei care le vor lua locul”, a spus Zetea, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, românii nu sunt alături de PSD pentru un om, ci pentru că o echipă.

Și președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reacționat în legătură cu plecările din partid, considerând că nu este nimic spectaculos că mai mulți membri ai partidului au ales să îmbrace altă haină politică. Nasra spune însă că Victor Ponta ar fi un excelent partener de platformă politică cu Dacian Cioloș, deoarece are idei ușor liberale.

„PSD este cel mai important brand politic din România. În PSD se înscriu zilnic oameni, pe de altă parte uneori și pleacă. Nu este nimic spectaculos, că doi, trei sau șapte membri mai gauche caviar au ales să îmbrace altă haină politică. Binențeles, știam de câțiva ani, că dl. Ponta nu a votat candidații PSD la prezidențiale, că dumnealui are idei ușor liberale, etc. Cred că ar fi un excelent partener de platformă politică cu Dacian Cioloș”, a spus Nasra, pentru MEDIAFAX.

Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spune că acțiunile lui Victor Ponta, împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, se vor întoarce tot împotriva fostului premier.

„Asistăm, în continuare, la o serie de atacuri venite din partea fostului premier Victor Ponta, ce au ca țintă directă pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Considerăm că toată această campanie de denigrare a liderului PSD se întoarce ca un bumerang împotriva lui Victor Ponta, pentru că orice român înțelege faptul că nu poți arunca cu noroi în cel cu care ai stat la aceeași masă, ai făcut echipă și ți-a fost coleg. Singurul care va avea prejudicii de imagine va fi chiar Victor Ponta. Partidul din care fostul premier face parte, acum, încearcă să intre pe eșichierul politic și să țină prima pagină a ziarelor, de aceea creează foarte multe subiecte de presă, multe dintre ele „fake”-uri. Fals este și faptul că din organizația PSD Gorj vor pleca parlamentari și primari, însă trădătorii și oportuniștii au plecat deja. PSD Gorj rămâne o echipă unită, puternică și care și-a arătat sprijinul în vederea continuării implementării programului de guvernare”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj, pentru MEDIAFAX.

„Este o atitudine rușinoasă a tuturor celor care au plecat de la PSD, pentru că au ieșit parlamentari pentru că au muncit colegii noștri din PSD pentru ei și acum au plecat. Să fie sănătoși, dar e rușinos ceea ce au făcut ei. Mă refer la parlamentarii care au plecat. Auzise cineva de deputata de la Brăila? Sau îl vota cineva pe Mircea Dobre de la Constanța. Să fim serioși! De la Mehedinți nu va pleca niciun parlamentar, vă garantez”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX și președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Organizația PSD Brașov nu trădează și nu își dezamăgește electoratul! Rămânem uniți pentru a duce la îndeplinire cel mai ambițios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii”, a declarat președintele PSD Brașov, Marius Dunca, potrivit unui comunicat de presă.

În timp ce organizația PSD Timiș transmite că: „cei care au trădat PSD sunt doar un angrenaj din acest plan subversiv de a împiedica cu orice preț adoptarea Legilor justiției și îndeplinirea programului de guvernare prin care PSD poate reconfirma că este partidul cel mai capabil să conducă România. Răspunsul nostru este clar și simplu: Suntem uniți! Nu cedăm! Mergem până la capăt”.

În ultimele zile mai multe persoane au demisionat din PSD alegând formațiunea lui Victor Ponta- Pro România. Printre demisionari se află și trei foști miniștri din Guvernele PSD: fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu (Guvernul Ponta 2) și Augustin Jianu, fost ministru al Comunicațiilor (Guvernul Grindeanu), Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului (Cabinetul Tudose).

Deputații Cătălin Nechifor și Ion Tabugan au anunțat, marți, Biroul Permanent al Camerei Deputaților că au demisionat din PSD, respectiv PMP, ei alăturându-se partidului condus de Victor Ponta și Daniel Constantin. În aceeași zi, deputatul PSD, Marilena-Emilia Meiroșu a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar social-democrat. A urmat deputatul PSD, Gabriela Podașcă, care pleacă la Pro România.

Prima reacție cu privire la demisiile din PSD a fost a președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a criticat „atitudinea de șobolan a doi foști premieri ai partidului”. Nu a dat nume, însă se speculează că, pe lîngă Victor Ponta, ar fi vorba și de acțiunile lui Mihai Tudose.

„Nu vor reuși (să ia oameni din PSD -n.r.), este vorba de o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului. Dar, ca orice șobolan, rod puțin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moțiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată. Miza finală nu este guvernarea, sunt dispuși să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate”, a declarat, miercuri seară, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Replica lui Victor Ponta nu a întârziat să apară, fostul premier spunând că Liviu Dragnea a complotat să îl dea jos de la șefia Guvernului, la fel cum a făcut cu Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu.

„Jignirile lui Dragnea mi-au adus aminte de Traian Basescu – si de faptul ca Liviu Dragnea a fost crescut de Traian Basescu si trimis la PSD ca sa il distruga din interior/ imi pare rau ca s-au adus in conducerea PSD metodele , oamenii si limbajul lui Basescu – oamenii de buna credinta din PSD nu meritau asa ceva / ca si la Basescu jignirile lui Dragnea arata un singur lucru : FRICA ; frica de oameni si frica de inchisoare ! Asa ca e semn bun ! Nu stiu daca Dragnea s-a referit in jignirile sale la mine, la Sorin Grindeanu sau la Tudose – sau ( poate la Adrian Nastase ) – pe toti este invidios si pe toti ne uraste ; pe toti a complotat sa ne dea jos pentru ca nu suntem nici hoti nici slugi ale lui / stiu sigur ca oamenii obisnuiti din PSD si votantii acestui Partid ne respecta si ne primesc mereu cu bratele deschise pe toti – iar pe Dragnea si Dancila ii considera o rusine ! Parerea acestor oameni conteaza pentru mine – si voi continua sa imi fac datoria fata de ei!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun