Raluca Pancu
Raluca Pancu
1457 vizualizări 14 iul 2017

"Nu ştiu ce a declarat premierul şi dacă nu ştiu, nu vreau să comentez, dar vom discuta luni", a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament, întrebat dacă PSD a luat vreo decizie în cazul taxei de solidaritate şi impozitului pe cifra de afaceri.

Întrebat dacă a primit simulările pe taxa de solidaritate şi impozitul pe cifra de afaceri, Dragnea a răspuns ironic: "Nu aveam semnal bun în Ierusalim".

În ceea ce priveşte ultimele critici lansate de preşedintele Klaus Iohannis la adresa Guvernului, pe fondul îngrijorărilor venite din partea mediului de afaceri, Dragnea a răspuns din nou ironic că nu a "avut onoarea" să le audă şi că, prin urmare, nu le poate comenta.

Referitor la declaraţia făcută cu doar o zi în urmă de premierul Mihai Tudose potrivit căreia România nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri, întrebat din nou dacă s-a luat o decizie în cazul taxei de solidaritate şi impozitului pe cifra de afaceri, Dragnea a reiterat că nu ştie ce a declarat premierul.

"Dacă are deja simulările şi analizele, luni le prezintă în coaliţie. Aici nu se pune problema de corectitudine sau incorectitudine. Mie mi se pare important că premierul Tudose când vorbeşte, cam ştie ce vorbeşte şi, în mod firesc, cel care trebuie să anunţe primul e premierul", a spus Dragnea.

Reamintim că premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, după ce s-a întâlnit cu liderii europeni, că România nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri, subiectul fiind abordat în discuţiile avute cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE, potrivit Mediafax.

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, declara premierul Mihai Tudose, după întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles cu liderii europeni.

În privinţa taxei de solidaritate, Tudose preciza că simulările nu au fost finalizate.

--

Citește și: