PSD Olt cere excluderea lui Chirica: Să nu uite că, acum 3 ani, căra geanta lui Nichita

PSD Olt cere excluderea lui Chirica: Să nu uite că, acum 3 ani, căra geanta lui Nichita

Președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat, într-o conferință de presă, că membrii Comitetului Executiv Județean au solicitat o reacție a partidului față de ultimele evenimente de la nivel național – protestele antiguvernamentale și anti-PSD.

„Comitetul Executiv Județean al PSD Olt a adoptat, astăzi (miercuri – n.r.), o serie de rezoluții, în urma discuțiilor avute cu toți membrii comitetului. Cu toții spun că oamenii noștri din teritoriu – militanții, votanții noștri – își doresc să avem reacție la ceea ce se întâmplă. În ultima perioadă, trebuie să recunoaștem, că atât comunicarea, cât și reacțiile față de ceea ce se întâmplă în țară au fost foarte puține, iar câteodată au lipsit. Am adoptat trei rezoluții, care înseamnă propunerile noastre de reacție la nivel național”, a declarat Oprescu.

Social-democrații olteni spun că susțin în continuare Guvernul Grindeanu și conducerea PSD, propunând organizarea unui miting în acest sens. De asemenea, PSD Olt a propus excluderea din partid a vicepreședintelui Mihai Chirica, primarul Iașiului.

„Prima rezoluție se referă la susținerea Guvernului Grindeanu, dar și a conducerii partidului, în speță a domnului președinte Liviu Dragnea. A doua rezoluție se referă la propunerea noastră pentru un mare miting al social-democrației, care să se facă la București. După ce se liniștesc lucrurile de ajuns, trebuie să arătăm și noi că Guvernul Grindeanu are susținere și România, așa cum a fost preluată de televiziunile din străinătate, nu este reprezentată doar de cei 100.000 care au fost în piață și au cerut demisia Guvernului Grindeanu. A treia rezoluție se referă la Mihai Chirica, vicepreședintele partidului. Pentru atitudinea pe care a avut-o, PSD Olt cere excluderea acestuia din Partidul Social-Democrat”, a spus Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a criticat și atitudinea primarului din Iași, despre care spune că a uitat de unde a plecat.

„Atitudinea acestuia a fost una incorectă. Dacă ai nemulțumiri le declari în cadrul partidului. Nu este în regulă ca, la ședințele partidului, să nu ridici capul din telefon, iar când ieși să-ți critici partidul. Să nu uite domnul Chirica faptul că, acum trei ani, îi căra geanta lui Nichita, pe urmă «împingându-l» pe acesta – el a făcut un denunț. (…) Eu cred că atitudinea lui, cum s-a îmbrăcat precum Coana Chirița în straie de sărbătoare și a început să facă turul televiziunilor, este una incorectă. Am văzut că, mai nou, își dă cu părerea despre orice. E bun în toate, se pricepe și la sport și la modă și la cultură. Poate ne spune domnul Chirică numerele câștigătoare de la Loto, din weekend-ul următor, să jucăm și noi, poate câștigă toți românii pe metoda Mihai Chirică”, a afirmat Oprescu.

Pe de altă parte, și PSD Constanța s-a delimitat de declarațiile făcute Mihai Chirica, votând în unanimitate eliberare acestuia din funcția de vicepreședinte național al partidului.

Potrivit unui comunicat al PSD Constanța, Comitetul Executiv Județean, reunit în ședință lărgită, a adoptat, miercuri, trei rezoluții cu privire la susținerea Guvernului Grindeanu, sprijinul acordat președintelui PSD, Liviu Dragnea, și declarațiile publice ale președintelui organizației județene a PSD Iași, Mihai Chirica.

„PSD Constanța transmite în unanimitate un mesaj de susținere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu și pentru implementarea programului de guvernare cu care Partidului Social Democrat a câștigat încrederea românilor și votul acestora la alegerile din 11 decembrie 2016”, se arată în comunicat.

Totodată, conducerea organizației PSD din Constanța își arată susținerea „necondiționată” față de președintele partidului, Liviu Dragnea, și se dezice de declarațiile date în ultima săptămână de Mihai Chirica.

„PSD Constanța îl sprijină necondiționat pe Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului și se delimitează categoric de declarațiile domnului Mihai Chirica, votând în unanimitate propunerea de eliberare a acestuia din funcția de vicepreședinte național al PSD”, se mai arată în comunicat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara, marți, că el nu vrea să pună problema excluderii din partid a vicepreședintelui Mihai Chirica în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna