PSD începe ofensiva împotriva lui Kovesi. Vicepremierul Paul Stănescu: Să-și dea demisia. Liviu Dragnea: Să stea cât vrea la DNA, e vorba despre poliție politică

PSD începe ofensiva împotriva lui Kovesi. Vicepremierul Paul Stănescu: Să-și dea demisia. Liviu Dragnea: Să stea cât vrea la DNA, e vorba despre poliție politică

„După ceea ce am văzut aseară la televizor, eu cred că nu mai poate să rămână doamna Codruța Kovesi la conducerea DNA. Nu mă pricep juridic, dar cred că dumneai ar trebui să-și dea demisia în primul rând, asta ar trebui să facă d-na Kovesi”, a spus Stănescu.

El a arătat că PSD va avea o poziție oficială privind dezvăluirile făcute recent.

„Și noi vom lua o decizie politică și o poziție oficiala în tot ce s-a derulat în toată media românească și vom veni cu o decizie a partidului. Și în CEX vom lua o decizie în ceea ce privește decizia PSD în ceea ce privește această chestiune foarte gravă”, a spus Stănescu.

Dragnea, despre Kovesi: Să stea cât vrea la DNA. Fiecare pleacă când îi vine sorocul

În schimb, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că fiecare pleacă atunci când îi vine sorocul, dar a acuzat din nou DNA că face poliție politică: „Nu vreau plecat pe nimeni, fiecare să plece când îi vine sorocul. Problema e mai gravă, nu mai este vorba despre funcție, ci de o practica urâtă periculoasa, nedemocratică, de poliție politică. Să stea doamna Kovesi cât vrea la DNA”, a spus luni Liviu Dragnea.

Reacția vine ca urmare a comunicatului DNA în care apare o transcriere a unei discuții dintre o persoană din anturajul lui Mircea Cosma și un ofițer de poliție de la ST Ploiești – 09.02.2018, potrivit căreia, Dragnea vrea schimbarea Laurei Codrușa Kovesi.

„Eu, cu ochii mei am văzut! Mi-e milă de dumnea… Eu vă spun cinstit! Vedeți-vă de pielea dumneavoastră!

…Oamenii-s nebuni! Nu vă dați seama ce filme au făcut, ce discuții, ce îmbârligări! Au discuții cu CIUTACU, cu… cu nu știu care, cu nu știu care, cu nu știu care, cu nu știu… cu douăzeci de inși… cu VICOL, cu BLAGA, cu UDREA, cu BICA, care intră în direct de nu știu unde, cu PONTA, care nu știu ce vine să zică. O să fie un scandal monstru! N-au vrut să facă chestia asta c-a picat Guvernu” și n-au vrut să …[neinteligibil]… una cu alta! Cu DRAGNEA, care îi cere schimbarea lui KÖVESI… cu înregistrări, în care discută NEGULESCU la telefon…
… E ticluită ca lumea și sunt pregătiți rău de tot!
… Și după ce vedem primul set și vedem impactul care este… o să vă dau un telefon, că vin… și vedem.”, se arată în comunicatul DNA.

Liderul PSD a subliniat că există elemente clare de poliție politică în România, că nu poate fi vorba doar de abateri disciplinare și că este necesară efectuarea rapidă a unei anchete.

„Eu cred că cel mai important lucru este că Inspecția Judiciară s-a autosesizat. După părerea mea nu e suficient. Cred că trebuie făcută o anchetă rapid și stabilit dacă probele de aseară sau dacă informațiile dezvăluirile de aseară sunt adevărate – și par adevărate – și trebuie luate măsuri imediat pentru că astfel de practici să nu se mai întâmple în România”, a spus Dragnea.

„Ceea ce a apărut aseară în spațiul public și dacă ceea ce a mai apărut în anii trecuți în spațiul public se dovedesc a fi adevărate, noi avem elemente clare de poliție politică în România. Nu cred că poate fi vorba doar de abateri disciplinare. Dacă ceea ce a apărut aseară atât în interviul doamnei procuror Iorga cât și în dezvăluirile, înregistrările, declarațiile de după sunt adevărate, sunt elemente penale foarte serioase”, a adăugat Dragnea.

Dăncilă l-a convocat la discuții pe ministrul Justiției, după înregistrările cu procurorii DNA

În mijlocul scandalului apărut în jurul DNA, premierul Viorica Dăncilă a transmis că va avea o discuție cu ministrul Justiției, Tudorel Toader: „Vom avea o discuție cu ministrul Justiției. Nu am comentat până acum, dar situația este îngrijorătoare pentru fiecare român. Nu pot să spun la ce măsuri mă aștept, nu pot să anticipez. Vâzând înregistrările de aseară că se încerca fabricarea probelor pentru premier, nu este o situație confortabilă”, a declarat premeierul Viorica Dăncilă.

Secretarul general adjunct al PSD, apel la ministrul Justiției: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a făcut, luni, un apel la ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a reacționa la „dezvăluirile” făcute de fostul deputat PSD Vlad Cosma, el arătând că „sistemul este bolnav” și că trebuie luate măsuri urgent.

„Am emoții despre dezvăluirile făcute ieri seară de colegul nostru, Vlad Cosma, și în mod clar, trebuie să spunem că sistemul este foarte bolnav, vorbim de o cangrenă generalizată și trebuie luate măsuri urgent, în momentul ăsta, penale, administrative. Așteptam deja de dimineață o reacție a procurorului general, nu a venit. Așteptam o reacție a ministrului de Justiție, nu a venit. Așteptam Corpul de control al ministrului Justiției să facă deja ceva în sensul ăsta. Așa că fac un apel către ministrul Tudorel Toader: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate, lucrurile au ajuns la paroxism”, a spus Codrin Ștefănescu.

Ștefănescu e de părere că nu există un loc pe planetă unde să se întâmple lucruri atât de ciudate și nefirești.

„Am fost șocat de demonstrația clară că lucrurile sunt stricate total aici la noi și că trebuie făcut ceva acum, în ultima secundă. Suntem la doisprezece fără o secundă. Nu știu dacă trebuie revocați șefi, dacă trebuie deschise anchete penale, dar trebuie făcut ceva pentru că lucrurile au luat-o razna total în România. (…) Am făcut un apel în nume personal, către domnul Tudorel Toader, și cred că sunt în asentimentul colegilor mei că trebuie să facă ceva concret. Cel puțin văd Corpul de control al ministrului, văd niște decizii luate astăzi, firești”, a adăugat Ștefănescu.

El a mai arătat și că social-democrații nu mai pot sta cu mâinile încrucișate: „Avem un coleg arestat, un prim-ministru căruia i s-a redeschis un dosar după opt ani de zile, pe care tot ei l-au închis, în fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noștri și vânătoarea continuă și nu mai putem sta cu mâinile încrucișate”, a spus Ștefănescu.

Conducerea Inspecției Judiciare a anunțat, luni, că a decis sesizarea din oficiu pentru verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare în cazul înregistrărilor prezentate, duminică seară, de fostul deputat Vlad Cosma.

Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente și probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Vlad Cosma a prezentat unele înregistrări, acuzând că procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiță.

Ulterior, procurorii DNA au precizat, luni, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției, că Vlad Cosma, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, „a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal”.

Procurorul Mihaiela Iorga a precizat că a fost amenințată de Elena Rădescu, inspectoarea care a condus echipa de control care a verificat managementul DNA, care i-ar fi spus că are un copil de crescut și să nu forțeze „dragostea cu DNA” sau o luptă cu sistemul

„Cred că cele mai șocante amenințări le-am primit în sediul Inspecției Judiciare, de la inspectoarea Elena Rădescu. Am fost audiată de dânsa în cadrul cercetării disciplinare. Nu a interesat faptele care făceau obiectul cercetării. Doamna inspector m-a întrebat de ce insist dragostea cu forța cu DNA. Am întrebat de ce a ajuns la aceatsă concluzie. (…) Am primit amenințări că nu trebuie să mă lupt cu sistemul, cu doamna procuror șef”, a declarat procurorul Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Mihaiela Iorga a mai declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să „iasă” cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiției, ceea ce reprezenta un dezastru pentru DNA.

„Solicitarea să se facă repede un dosar, asta este o imixtiune nelegală nepermisă, foarte gravă. Încercam să îmi aduc aminte cine mai apăruse la televizor, am o bănuială dar nu pot să spun. Cred că era vorba de nominalizarea de după moțiunea la adresa lui Grindeanu. (…) Mi-a arătat o atitudine față de o doamnă respectabilă, președinta UNJR, care în toate aparițiile publice mi s-a părut foarte echilibrată”, a reacționat Liviu Dragnea.

Întrebat când a fost pusă în discuție nominalizarea Danei Gârbovan, șefa UNJR, la ministerul de Justiție, liderul PSD a afirmat că a fost o singură discuție, după demisia lui Florin Iordache, dar la acea vreme Sorin Grindeanu l-a informat că Dana Gârbovan vrea să rămână în magistratură.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers