Protestul #rezist nu se regăsește pe lista aprobată de PMB

Protestul #rezist nu se regăsește pe lista aprobată de PMB
Publicat: 07/06/2018, 00:49
Actualizat: 25/03/2019, 21:30

Cele 13 evenimente aprobate de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, din cadrul Primăriei Municipiului București, vor avea loc după cum urmează:

1. Piață Constituției – Teatrul Excelsior – eveniment cultural – spectacol de teatru Vlaicu Vodă; nr estimat de persoane: 15.000; între orele 10.00-23.00

2. Creart – Centrul Istoric – eveniment cultural – Simfonii pe asfalt; între orele 20.00-22.00

3. Asociația Accept – Marșul Diversității pentru vizibilitatea comunității LGBT – începând cu ora 17.30-20.30 – punct de adunare și plecare în marș Calea Victoriei nr. 224 în dreptul Raiffeisen Bank – Bd. Elisabeta – Piata Universitatii. Număr estimat de participanți: 4.000 de persoane. Adunarea participanților pe trotuarele adiacente Caii Victoriei, din zona Pieței Victoriei.

4. Fundația Inovații Sociale Regina Maria – eveniment divertisment pentru copii – Marea Țopăială – Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău) – intrarea din sos Nordului; număr estimat de participanți 50 de persoane, între orele 10.00-18.00

5. Asociația Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” – adunări publice de susținere a unirii cu Republica Moldova – pe trotuarele unor bulevarde și în parcuri (grupuri de 4-5 persoane), între orele 10.00-19.00.

6. Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea și Grupul Civic Inițiativa Domnești – marș care militează pentru modernizarea zonei Prelungirea Ghencea – Domnești, unde se desfășoară de altfel și evenimentul, între orele 10.00-13.00.

7. Societatea Rimă Special SRL – eveniment cultural – Cărți pe roți – parcul Regele Mihai I, Roată Mare; orele 10.00-21.00; 8. Asociația Română Quigong Falun Dafa România – acțiune de informare (trotuar bd Beijing, la intrarea în parcul Bordei); orele 11.45-13.45 9. SC Olga Gudynn Internațional School SRL – eveniment sportiv – în parcul Regele Mihai I, intrarea Arcul de Triumf, orele 11.00-13.00. Număr estimat de participanți: 100

10. PSD – ADUNARE PUBLICĂ CONTRA ABUZURILOR– evenimentul va avea loc în Piață Victoriei – între orele 20.00-22.00.

11. Partidul Nouă Dreapta – Marșul Normalității – între orele 13.00-16.30 -punct de adunare și plecare în marș bd Lascăr Catargiu – Piață Română – Bd Magheru – Bd Nicolae Bălcescu – Piață Universității – Bd I C Brătianu – str. Halelor – Splaiul Independenței – Dealul Patriarhiei. Număr estimat de participanți: 300 persoane. Între orele 12.00-16.30.

12. PROEDUS – eveniment sportiv – cros – în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle – Aleea Cariatidelor – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – bd. Kiseleff – fântână Modura, între orele 10.00-18.00, număr estimat de participanți 3.000-6.000 de participanți.

13. Teatrul Țăndărică – spectacole de teatru – Parcul Sebastian, între orele 7.00-21.00.

PMB precizează că toate evenimentele au fost aprobate în conformitate cu legea, care stipulează că organizatorii adunărilor publice trebuie să depună o solicitare, cu cel puțin 3 zile înainte de data desfășurării acestora, în care trebuie să menționeze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora începerii și durata acțiunii, traseele de acces și de dispersare, numărul aproximativ al participanților, persoanelor împuternicite să asigure și să raspundă de măsurile de organizare.

„Subliniem faptul ca termenul de „notificare” a autorității, vehiculat în mediul online, asupra intențiilor unor persoane de a organiza diverse evenimente în spațiul public (Piața Victoriei) NU există în Legea 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, nu are nici o acoperire juridică, aceasta fiind NULĂ din punct de vedere legal. Astfel, orice manifestare organizată în spațiul public, având la bază așa-zise notificări, nu respectă legislația României, induce în eroare cetățenii de bună credință și îngrădește dreptul de a manifesta liber al celor care au parcurs toți pașii prevăzuți de lege pentru organizarea evenimentelor publice”, reiese dintr-un comunicat transmis de PMB.

Precizările făcute de Primăria Capitalei vin în contextul în care, marți seară, protestatarii #rezist au anunțat că sâmbătă, în Piața Victoriei, va avea loc o manifestare, care se va suprapune cu mitingul PSD.

Partidul Social Democrat a anunțat că, sâmbătă, 9 iunie, între orele 20.00 și 22.00, va organiza un miting împotriva abuzurilor, în Piața Victoriei, manifestare la care vor participa peste 30.000 de persoane.

MAI va lua toate măsurile pentru ca evenimentele de sâmbătă să se desfășoare în condiții normale

Ministerul Afacerilor Interne informează că va lua toate măsurile necesare ca manifestările publice aprobate pentru sâmbătă să se defășoare în condiții normale, după ce manifestanții #rezist au anunțat că vor susține un protest în Piața Victoriei în același interval orar cu mitingul organizat de PSD

„Referitor la discuțiile apărute în spațiul public despre adunările anunțate a se desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, MAI dorește să asigure cetățenii Capitalei și participanții la aceste manifestări că va lua toate măsurile necesare, prin structurile sale de asigurare a ordinii publice – Poliție și Jandarmerie, astfel încât acestea să se desfășoare în condiții de legalitate și normalitate. Vă asigurăm că structurile MAI competente vor respecta cadrul legal în vigoare, condițiile de desfășurare a adunărilor publice și vor menține legătura permanent cu organizatorii acestora”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Precizările făcute de MAI vin în contextul în care, marți seară, protestatarii #rezist au anunțat că sâmbătă, în Piața Victoriei, va avea loc o manifestare, care se va suprapune cu mitingul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului