Primăria sectorului 6 își face televiziune online din bani publici, cu cetățeni-reporteri

Primăria sectorului 6 își face televiziune online din bani publici, cu cetățeni-reporteri
Publicat: 27/06/2017, 18:43

„Se aprobă derularea și finanțarea în cuantum maxim de 1.241.072 lei din bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului București, în anul 2017, a proiectului ‘Televiziune online a Sectorului 6, Scoala de televiziune’ desfasurat de Centrul Cultural European Sector 6″, scrie în inițiativa depusă.

Principalele domenii pe care ar urma să se concentreze noua televiziune ar fi cultura, sportul și relațiile cu alte organisme specializate, iar motivele invocate pentru dezvoltarea unui astfel de proiect sunt cele referitoare la societatea puternic digitalizată, autoritățile argumentând că „accesul la informație și educație reprezintă principalul factor de adaptare și de evoluție al individului și al comunității. În condițiile unei evoluții sociale extrem de rapide si a unei viteze de informare care se schimba pe zi ce trece, oamenii au nevoie de surse de informare si de sisteme de educație, care să-i ajute să se dezvolte, să se adapteze la societatea în schimbare și care să le ofere un fundament pe baza căruia să își formeze un echilibru personal”.

„Ne dorim realizarea unui nou canal de informare adresat cetățenilor din Sectorul 6. Această sursă de informare este televiziunea online a Sectorului 6″, se menționează în raportul de specialitate.

Ceea ce speră primăria să obțină cu ajutorul acestei inițiative este formarea prin intermediul programelor educative, realizarea de emisiuni concurs care să dezvolte spiritul de performanță, informarea cu privire la proiectele din sector, divertismentul, implicarea în activități civice, oferirea de programe culturale, toate acestea urmând să fie realizate cu implicarea cetățenilor sectorului, pregătiți tot în jurul acestei televiziuni care ar urma, astfel, să devină prezentatori, editori, reporteri sau cameramani.

Imediat după alegerile locale, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, le promitea locuitorilor că va rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă zilnic și că va investi în amenajarea unui centru medical destinat copiilor și bătrânilor, iar cu privire la lipsa locurilor de parcare a precizat că e împotriva parcărilor supraterane.

În cadrul interviului acordat atunci agenției de presă MEDIAFAX, Gabriel Mutu a precizat că, de anul viitor, are în plan ca pe toate străzile secundare din Sectorul 6 să introducă sensuri unice de circulație a mașinilor, iar prima zonă unde vor fi implementate aceste sensuri unice va fi cartierul Militari. Astfel, a explicat primarul Sectorului 6, numărul locurilor de parcare ar putea crește cu până la 30%, fiindcă șoferii vor putea lăsa mașinile pe ambele părți ale drumului.
Totodată, edilul a explicat și planurile de investiții pe care le are primăria în vederea amenajării unui centru medical destinat copiilor și vârstnicilor precum și construirea a două blocuri cu locuințe sociale și pentru tineri.
Iar cu privire la parcul Drumul Taberei, Gabriel Mutu a dezvăluit că reamenajarea realizată cu bani de la Uniunea Europeană nu s-a realizat corect, astfel încât acum Primăria Sectorului 6 e obligată să restituie Ministerului Dezvoltării, din bugetul local, nu mai puțin de opt milioane de lei.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului