Prima reacție din PSD după demisia lui Moisă: Era inevitabilă, apropierea de Cioloș e mai mare decât cea de partid. PSD a dus țara în UE și NATO

Prima reacție din PSD după demisia lui Moisă: Era inevitabilă, apropierea de Cioloș e mai mare decât cea de partid. PSD a dus țara în UE și NATO
Publicat: 18/11/2017, 14:52
Actualizat: 07/05/2018, 18:05

„Aflu din presă, cu sincer regret, ca Dl Moisa, coleg cu mine în delegația PSD la Parlamentul European, aș decis sa ne părăsească pentru Partidul Popularilor Europeni!?Este decizia sa si trebuie respectata ca atare! Sunt, însă, unele chestiuni care au nevoie de o explicare mai serioasă decât cea furnizata de Dl Moisa. Astfel, domnia sa imputa PSD-ului o situație – de pilda, lipsa autostrăzilor – care vine mult din urmă; ori, dacă PSD se confrunta acum cu ea, este și pentru că guvernele anterioare, inclusiv cabinetul condus de fostul șef al dlui Moisa, Dl Cioloș, nu au făcut nimic să o îndrepte! Dar, in ochii dlui Moisa, numai PSD-ul este vinovat!?”, a declarat europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, pe Facebook.

Ioan Mircea Pascu a afirmat că Sorin Moisa „nu suflă un cuvințel” despre faptul că absorbția de fondușri europene în timpul cabinetului condus de fostul său șef, Dacian Cioloș, a fost timp de un an zero, după ce Moisa a criticat performanța relativ slabă în folosirea fondurilor europene.

Pascu i-a transmis lui Moisa că motivarea sa ar fi fost mult maiș credibilă, dacă anunța că devine independent, nu că se duce direct la grupul rival al PPE-ului.

„În încheiere, vreau să îi spun dlui Moisa, pe de o parte, ca tot timpul cât a militat în Grupul Socialiștilor și Democraților s-a bucurat de sprijinul deplin al grupului, ca să nu spun de cel al Delegației PSD, și, pe de altă parte, că motivarea domniei sale ar fi fost mult mai credibilă, dacă anunța că devine independent, nu că se duce direct la grupul rival al PPE-ului!?”, spune Pascu.

Pascu a afirmat că demisia lui Moisa era inevitabilă având în vedere că apropierea sa de Dacian Cioloș era mai mare decât cea arătată față de PSD.

„Pana la urma, gestul domniei sale era, pe undeva, inevitabil, din moment ce apropierea sa de Dl Cioloș si ai lui a fost întodeauna mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar … Păcat …”, spune Pascu.

Europarlamentarul PSD își încheiei postarea cu un post-scriptum, reamintindu-i „fostului coleg” că „PSD – și nu alt partid – a dus România in NATO și în UE”.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a declarat, sâmbătă, că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut, precizând că situația în care se află liderul PSD – acuzația de fraudă plecată de la OLAF, ne va costa miliarde.

Moisa a criticat și slaba performanță în atragerea fondurilor europene, precum și încercarea PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, de a îndepărta România de UE și NATO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor