Premierul Tudose, prima reacție după ce Carmen Dan i-a demonstrat că nu l-a mințit

Premierul Tudose, prima reacție după ce Carmen Dan i-a demonstrat că nu l-a mințit
Publicat: 11/01/2018, 23:35

„Doamna Carmen Dan recunoaște că la ora 6:27 a fost sunată de domnul chestor Ioniță, care a anunțat-o că dorește sã se vadă cu domnia sa. În acea dimineață, i-a transmis acesteia că nu vrea sã fie șef al IGPR. Ședința de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunțat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniță, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu și cã aștept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ionițã nu dorește sã fie noul șef al IGPR. Cum poate spune cineva că anunțul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniță să se rãzgândească? Trageți dumneavoastră concluziile”, a scris pe Facebook premierul Mihai Tudose.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu și-a anunțat demisia de la conducerea instituției, ea declarând în schimb că a avut acceptul inițial al lui Cătălin Ioniță de a prelua șefia Poliției Române, deși ulterior acesta a făcut raport prin care refuza numirea.

„Am aici dovada acceptului exprimat de chestorul Cătălin Ioniță pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Române, în situația în care premierul ar fi decis să accepte propunerea de eloberare din funcție a chesturului Despescu. Acest acord a ajuns și la domnul prim ministru. Sintetizând, avem pe de o parte documente și pe de altă parte vorbe. Acordul a fost semnat de chestorul Cătălin Ioniță marți înaintea anunțului public pe care l-am făcut referitor la propuerea de demitere a actualului șef al Poliției Române. Marți, înainte de declarația de presă, am avut o discuție clară, cu chestorul Cătălin Ioniță, care a acceptat propunerea de a fi împuternicit la conducerea Poliției Române. (…) După discuție, chestorul a semnat acordul prin care acceptă împuternicirea”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că imediat după ce a anunțat că propune schimbarea din funcție a șefului Poliției, începând cu seara de marți, s-a declanșat în spațiul public o campanie de denigrare a lui Cătălin Ioniță referitoare la familia lui și la activitatea lui profesională din trecut.

„Aceleași aspecte, când a fost numit în 2016 director general al Direcției Generale Anticorupție nu au constituit o problemă pentru nimeni. În condițiile acestei campanii virulente împotriva lui, miercuri dimineață, la ora 6:27, am primit un mesaj telefonic de la domnul Ioniță prin care îmi solicita să se prezinte la Minister pentru o discuție. (…) Chestorul Cătălin Ioniță mi-a raportat că are anumite rețineri să meargă mai departe explicându-mi și motivele, sens în care are pregătit un raport. (…) La începutul ședinței de Guvern, premierul a anunțat public că nu-l va schimba pe domnul Despescu. (…) În cursul zilei de miercuri nu am avut nicio discuție cu primul ministru referitoare la chestorul Ioniță”, a completat Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a mai arătat că nu înțelege ce răspuns se aștepta să primească premierul de la chestorul Ioniță în acea discuție telefonică, după ce doar cu două ore înainte, anunțase public că nu-l schimbă pe șeful Poliției Române.

„Cum ar fi putut chestorul Ioniță să răspundă că-și dorește să ocupe o funcție care nu mai era disponibilă. Pot să înțeleg această dublă poziționare a chestorului Ioniță, dar de aici, până la a fi acuzată de minciună este o cale lungă”, a mai spus Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Fenomenele meteo extrem se înmulțesc. Avertismentul meteorologilor, consecințe grave
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete