Ponta tranșează meciul dintre „echipele” Grindeanu și Dragnea-Firea. Ce spune fostul premier despre ambiții și frustrări

Ponta tranșează meciul dintre „echipele Grindeanu și Dragnea-Firea. Ce spune fostul premier despre ambiții și frustrări
Publicat: 12/06/2017, 01:29
Actualizat: 02/10/2018, 11:04

Ponta a postat, astăzi, un grafic din care rezultă că în săptămâna 5-9 iunie cel mai mare impact media l-a avut tema tensiunilor dintre premierul Grindeanu și conducerea PSD, urmată de tema vizitei președintelui Iohannis în SUA și abia apoi, pe locul 3, se situează tema privind Legea salarizării.

„România este clar o țară cu tendințe sinucigașe!!! Cel puțin așa înțeleg când văd ce subiecte au fost principale săptămâna această!!! Legea Salarizării este chiar o tema fundamentală – atât pentru bugetari cât și pentru mediul privat / întâlnirea Trump – Iohannis chiar a fost una istorică ( cu efecte sistemice care se vor întinde dincolo de mandatul prezidențial al celor doi și care vor influență generațiile următoare din țară noastră)!”, a scris Ponta.

„Și totuși dacă va uitați principala tema politică în media ( și deci în opinia publică activă) a fost conflictul între Echipa Premierului Grindeanu și Echipa Dragnea – Firea !!! Un subiect total toxic, artificial, pornit exclusiv din ambiții și frustrări personale, irelevant pentru viața românilor și care afectează grav implementarea unor proiecte fundamentale ( de la Legea Salarizării la Parteneriatul cu SUA) !!!”, a adăugat fostul premier PSD.

El a arătat că, după PNȚCD în 1999, nu credea să mai existe în România situația în care conducerea unui partid își sabotează propriul Guvern și a adăugat, aluziv, că „ceva oarecum asemănător s-a încercat în toamna anului 2015″.

„Sper totuși că rațiunea și bunul simț atât al membrilor PSD cât și al românilor în general să impună scoaterea acestui subiect toxic de pe agenda!!! Altfel vom plăti toți un preț mare și nemeritat!”, a mai scris Ponta.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, săptămâna trecută, că raportul de evaluare a implementării programului de guvernare va fi finalizat duminică seara, el menționând că va merge în CExN al PSD săptămana viitoare, cu o propunere, iar CExN va decide privind măsurile care vor fi luate.

„Duminică seara sper ca raportul să fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea miniștrilor, este evaluarea implementării programului de guvernare, care este de fapt obiectivul acestei evaluări și luni, marți, miercuri vom discuta probabil și cu miniștrii și cu primul-ministru și la finalul discuțiilor vom prezenta o decizie în CExN”, a spus Dragnea.

El a arătat că există întârzieri în implementarea programului și trebuie identificate cauzele.

„Cel mai important este programul de guvernare, să vedem dacă sunt întârizeri în implementarea programului – și din păcate se pare că sunt. Să vedem care sunt cauzele – dacă sunt generate de unii membri ai Guvernului, de mecanismele interne de funcționare a Guvernului, de anumiți funcționari din ministere. După ce vedem cauzele, atunci o să propunem și măsuri, pentru că dacă ne concentrăm doar la schimbarea unor membri ai Guverului, și cauzele rămân aceleași, o să fim în aceeași situație”, a spus Dragnea.

Ponta a mai spus că săptămâna viitoare va avea loc CExN al PSD, fiind o „săptămână importantă”.

„Nu plec în Turcia, nu plec nicăieri. Săptămâna viitoare este o săptămână importantă. CExN cred că ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, de asta nu discut despre nicio vizită”, a mai spus Dragnea, care a arătat că va merge în CExN cu o propunere ca urmare a finalizării raportului de evaluare.

„Deocamdată nu știm dacă vom propune schimbări în Guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din Guvern”, a mai susținut liderul PSD.

Dragnea a susținut, totodată, că schimbarea Guvernului Grindeanu nu va genera o criză politică, el adăugând: „Dar nu cred că ajungem acolo. Sau…cine știe?”.

Liderul PSD i-a transmis, tot săptămâna trecută, președintelui Klaus Iohannis, asigurări în mod „direct și public” privind faptul că nu se va întâmpla nimic în țară în timpul vizitei acestuia în SUA, asigurările fiind făcute în contextul informațiilor privind remanieri sau chiar schimbarea Guvernului.

Primarul general Gabriela Firea a descris, sâmbătă, la România TV, un scenariu privind schimbarea integrală a Guvernului Grindeanu, în care majoritatea parlamentară actuală îi va prezenta șefului statului un nou candidat de premier, care ar putea fi o femeie din actualul Executiv sau din Parlament.

Săptămâna viitoare premierul Grindeanu are un program încărcat, fiind programate întâlniri cu un șef de stat, un președinte de Parlament și 4 premieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor