3 mai 201713:56577

Ponta pregăteşte amendamente la Legea Salarizării, împreună cu Teodorovici şi Constantin

Fostul premier PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că, împreună cu foştii miniştri din Cabinetul său, Daniel Constantin şi Eugen Teodorovici, va elabora şi depune un amendament la Legea salarizării privind menţinerea aceluiaşi nivel de salarizare pentru consilierii de integrare europeană.

„Deocamdată lucrez la nişte amendamente la Legea salarizării care chiar cred că sunt importante şi pe care o să le depun. Se face în Legea salarizării o nedreptate şi o greşeală, după părerea mea, privind salarizarea consilierilor de integrare europeană. Şi, împreună cu domnul Teodorovici, care a fost un foarte bun ministru al Fondurilor europene şi care chiar m-a ajutat atunci, şi împreună cu domnul Daniel Constantin, care a şi lucrat cu fonduri europene – a fost şi el consilier acum 10-12 ani - o să facem un amendament ca să rămână la salarizarea de acum, că ei pierdeau nişte bani şi nu era deşteaptă treaba”, a spus Ponta.

Întrebat dacă crede că acest amendament va avea şi sprijinul politic pentru a fi adoptat, Ponta s-a arătat încrezător, argumentând că nu este vorba despre o chestiune politică, ci de un detaliu.

„Eu cred că e un detaliu, nu e o chestiune politică... aşa, e vorba de câţiva oameni, nu foarte mulţi, nu are nici mare impact bugetar. Cred că atunci când faci o lege atât de complicată îţi scapă foarte multe detalii şi întâmplător, aicea, au ajuns la noi cei în cauză şi chiar au dreptate”, a spus Ponta.

El a arătat că va mai depune un alt amendament privind menţinerea nivelului de salarizare şi pentru personalul neclerical.

„O să suţin un alt amendament – eu sunt cel care am dat ordonanţa pentru personalul neclerical, să aibă salariul la nivelul salariului minim pe economie. Acum Legea saalrizării le taie banii. Nu e vorba de mulţi oameni, nu e vorba de o problemă – cade bugetul de la asta - cum să nu susţin eu când eu am dat ordonanţa?”, a mai spus Ponta.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.