no author
Cătălina Mănoiu
508 vizualizări 8 iul 2017

"În calitate de deputat şi vicepreşedinte PNL am fost mandatat de preşedintele partidului, Ludovic Orban, ca în zilele următoare să pregătim şi să depunem un proiect pentru modificarea Legii achiziţiilor publice. Prin acest proiect dorim să interzicem participarea la licitaţii din bani publici a firmelor care nu au un acţionariat transparent. Şi totodata a firmelor off-shore din paradisuri fiscale cu acţionari ascunşi", a declarant deputatul PNL Florin Roman, pe Facebook.

Liberalul a afirmat că persoane ca Liviu Dragnea nu pot fi oprire decât prin transparenţă totală.

"Scandalul Tel Drum ne arată ca legea este prea permisivă, iar personaje ca Liviu Dragnea, conectate la conducta de bani publici, nu pot fi oprite decât prin transparenţă totală. Acţiunile nominale la purtător au făcut din mulţi baroni, nişte îmbogăţiţi peste noapte, doar din contracte cu dedicatie, cu statul!", a conchis Florin Roman.

Peşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, vineri, că liberalii lucrează la un proiect pentru a asigura transparentizarea acţionariatului firmelor care au contracte pe bani publici.

Rise Project a publicat, joi, un raport care ar fi fost realizat de Direcţia Generale de Protecţie Internă - "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", în care era descrisă o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ", în care liderul PSD Liviu Dragnea este prezentat ca fiind "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

 

Citește și: