PNL vrea ca și Dragnea să fie audiat în comisia de anchetă: I-a cerut imperativ lui Cioloș rectificarea

PNL vrea ca și Dragnea să fie audiat în comisia de anchetă: I-a cerut imperativ lui Cioloș rectificarea
Publicat: 15/01/2017, 14:48

Solicitarea senatorului PNL de audiere a lui Dragnea vine în contextul în care chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut în mod expres constituirea unei Comisii de anchetă parlamentară care să ancheteze rectificările bugetare pozitive din 2016, iar lui Cioloș i-a solicitat să răspundă în fața acestei comisii despre o presupusă „gaură” în buget de aproximativ 10 miliarde de lei.

Cîțu își fundamentează acuzațiile la adresa lui Dragnea prin mai multe citate din declarațiile publice ale acestuia, precum și printr-un citat dintr-o declarație de pe contul de Facebook al liderului PSD, care în 23 noiembrie 2016, ziua în care a fost prezentată OUG nr.86/23.11.2016, posta următorul mesaj: „Solicit Guvernului să aloce la rectificarea bugetară banii necesari pentru a plăti în avans subvențiile către fermieri. Este o măsură bună pe care PSD a prevăzut-o în programul de guvernare. Guvernul ZERO are 29 de miliarde necheltuiți și acești bani ar trebui să meargă către români. Ar fi și o reparație pentru disprețul cu care tehnocrații i-au tratat pe fermieri în 2015, întârziind cu 8 luni plata subvențiilor”.

Pe lângă Dragnea, senatorul PNL mai propune audierea lui Vasile Dancu, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a lui Viorel Ștefan, actual ministru de Finanțe și președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților, precum și a lui Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat în ministerul Agriculturii și membru PSD.

„Propun audierea la comisiile reunite pentru buget și finanțe ale Camerei deputaților și a Senatului a președintelui PSD, Liviu Dragnea. (…) Liviu Dragnea a cerut Guvernului și premierului Dacian Cioloș în mod imperativ rectificare bugetară pentru cele două ministere, cel al Dezvoltării și cel al Agriculturii”, a precizat Cîțu într-un material intitulat „Raport asupra rectificărilor bugetare din 2016″, pe care l-a publicat duminică pe blogul său.

El arată că Dragnea trebuie să clarifice dacă a exercitat presiuni asupra premierului Cioloș pentru a se face aceste rectificări în plină campanie electorală și cu o luna înainte de finalizarea exercițiului bugetar, dacă era informat în noiembrie 2016, când elabora programul PSD de guvernare, în legătură cu execuția bugetară și dacă este conștient de implicațiile declarațiilor sale despre o presupusă gaură de 14 miliarde lei din bugetul țării pentru România pe piețele internaționale.

În ceea ce privește cererea de audiere a lui Vasile Dâncu, Cîțu menționează că acesta trebuie să prezinte nota de fundamentare care a stat la baza solicitării rectificării bugetare pentru ministerul pe care îl conducea în noiembrie 2016 și să prezinte comisiei lista cu proiectele și primăriile care au primit fonduri în decembrie 2016 din această rectificare.

Referitor la Viorel Ștefan, Cîțu menționeză că este necesară mărturia acestuia pentru a se vedea dacă știa în noiembrie 2016 de rectificare și de ce nu a sesizat atunci problema ridicată acum.

Senatorul liberal mai cere audierea celor doi secretari de stat membri PSD, Daniela Pescaru -Ministerul Finanțelor Publice-Direcția generală de programare bugetară și Enache Jiru: „Este esențială audierea celor doi pentru că ei au participat și la elaborarea programului PSD de guvernare și asta inseamana că domnul Liviu Dragnea avea toate informațiile despre rectificările bugetare”, a arătat Cîțu.

El a mai solicitat, totodată, și audierealui Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat în ministerul Agriculturii și membru PSD, pentru a prezența comisiilor reunite nota de fundamentare care a stat la baza rectificării bugetare din noiembrie 2016 și prin care s-au plătit în avans subvențiile pentru fermieri.

„În același timp domnul Dumitru Daniel Botănoiu trebuie să spună comisiei dacă l-a informat pe domnul Liviu Dragnea de situația subvențiilor pentru fermieri”, a mai arătat senatorul liberal în raportul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația