PNL și-a ales noua conducere. Cine sunt liberalii care vin alături de Orban

PNL și-a ales noua conducere. Cine sunt liberalii care vin alături de Orban
Publicat: 18/06/2017, 17:49
Actualizat: 27/03/2019, 18:07
Robert Sighiartău au fost ales cu 1615 voturi în funcția de secretar genal al PNL. Ilie Bolojan a fost ales prim-vicepreședinte PNL cu 1292 de voturi, Raluca Turcan cu 1161 de voturi, Iulian Dumitrescu, cu 1264 de voturi și Mircea Hava cu 1329 de voturi.

„Sunt un adept al competiției. Vă rog să țineți cont că ieri Congresul m-a votat în funcția de președinte. Vă rog să susțineți candidații care au susținut moțiunea Forța Dreptei. Evident, că nu pot să îndemn pe nimeni să voteze împotriva voinței sale, dar înțelegeți că îmi va fi mai ușor în atingerea obiectivelor dacă voi avea alături de mine oamneii care m-au susținut pe mine pentru a ajunge președinte al PNL”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, în deschiderea CNC.

Secretarul general este propus de președintele PNL, Ludovic Orban, acesta fiind deputatul Robert Sighiartău, în vârstă de 28 de ani.

Pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinți candidează: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tișe, Nicolae Robu, și Mugur Cozmanciuc.

Ilie Bolojan și Viorel Cataramă și-au depus candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan și Alin Tișe pentru funcția de prim-vicepreședinte pe comunicare, Iulian Dumitrescu și Nicolae Robu – pentru prim-vicepreședinte pe mediul de afaceri și societate civilă iar Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc pentru funcția de prim-vicepreședinte pe relații internaționale.

Alți 31 de liberali și-au depus candidatura pentru cele 16 funcții de vicepreședinți pe diferite domenii.

Popescu Ligia, Vlad Nistor, Radu Surugiu, Ionuț Stroe, Radu Carp, Aleodor Frâncu candidează pentru funcția de vicepreședinți pe politică externă, apărare și siguranță națională; Ionela Balaș, Dan Leoreanu, Lucia Varga, Marcel Vela, Petru Luhan – pentru vicepreședinte pe administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională; Vasile Varga și Ben-Oni Ardelean – pentru vicepreședinte pe justiție și drepturi cetățenești; Viorel Cataramă, Florin Cîțu și Vintilă Ștefan – pentru vicepreședinte pe buget, politici fiscale, familie și protecție socială.

Sulfina Barbu candidează pentru un post de vicepreședinte pe sănătate, muncă, familie și protecție socială; Nadia Rață, Alexandru Radu, Gabriel Pintea, Dan Motreanu – pentru vicepreședinte pe educație, cercetare, tineret, sport, cultură, culte și minorități; Gheorghe Ștefan, Vasile Iliuță, Adrian Oroș, Liviu Bulgaru – pentru vicepreședinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură; Michael Heiman, Aleodor Frâncu, Mircea Toader, Adrian Iurașcu, Virgil Guran și Ion Popa – pentru vicepreședinte pe infrastructură de transport, comunicații și societate informațională.

Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcțiile de vicepreședinți ai PNL și-au depus candidatura 20 de liberali.

Pentru regiunea Nord-Est candidează Ioan Bălan și Marius Bodea, pentru Sud-Est – Victor Paul Dobre și Gheorghe Mushcina, pentru Sud Muntenia – George Ionescu, Răducu Filipescu și Vasile Câmpulungeanu, pentru Sud-Vest Oltenia – Gigel Știrbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu, pentru Vest – Alin Popovici, Gheorghe Falcă, Marcel Vela, pentru Nord-Vest – Lucian Bode, Lucia Varga și Alin Tișe, pentru Centru – Florin Roman și Ovidiu Moldovan, iar pentru București-Ilfov – Marian Petrache.

Pentru funcția de membru în conducerea PNL și-au depus candidatura 41 de liberali, iar pentru cea de trezorier – Antonel Tănase.

Printre cei care candidează pentru funcția de membru al Biroului Executiv se numără Mircea Toader, Costel Șoptică, Cristian Buican, Florin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Iulian Huțucă, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru Oprea, Marcel Vela, Radu Carp, Nicolae Robu, Mihai Tararache, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc.

De asemenea, vor fi aleși membrii comisiilor CA și CNRC, pentru care candidează peste 40 de liberali.

La deschiderea lucrărilor Consiliului Național al PNL sunt sunt prezenți 1220 de delegați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun