PNL acuză: Fondul Suveran de Investiții este pentru clientela politică. Poate se va ocupa chiar Tudose să pună banii la saltea, în sediul PSD

PNL acuză: Fondul Suveran de Investiții este pentru clientela politică. Poate se va ocupa chiar Tudose să pună banii la saltea, în sediul PSD
Publicat: 01/09/2017, 17:35
„Fondul Suveran de Investiții este sacul în care PSD vrea să adune bani de la companiile din țară care încă mai merg și să-i dirijeze către clientela politică. Pretextul pe care pesediștii îl folosesc este că vor să investească banii în proiecte mari, cum ar fi spitale sau autostrăzi. Cum vă imaginați că acest lucru ar putea fi real, dacă Guvernul nu este în stare să cheltuiască banii de la UE? Adică ce ni se dă din afară nu folosim, dar banii din România, da!”, a transmis Vîlceanu.
Liberalul a ținut să sublinieze că toată lumea trebuie să se aștepte ca sumele să fie folosite pe criterii politice și că„administratorul” va fi, probabil, chiar premierul care o să pună banii„la saltea”, aluzie la declarațiile lui Tudose potrivit cărora el nu-și ia salariul pe card, pentru că„Terente era copil pe lângă aceste bănci”.
„Acești bani vor fi folosiți de cine și cum vrea PSD, pentru că nu cred că se așteaptă cineva ca acest Fond De Investiții să nu fie condus politic. Vă reamintesc că majoritatea PSD-ALDE din Parlament a anulat managementul privat la CEC și EXIMBANK și a trecut prin Senat, exceptarea mai multor companii de stat de la OUG 109, privind managementul corporatist. Și poate cel care se va ocupa de acești bani va fi Tudose, care ii va pune la saltea, că așa e obișnuit, iar salteaua va fi în sediul PSD”, a mai scris Vîlceanu.
Odată cu prezentarea programului de guvernare, PSD a anunțat că dorește să constituie un Fond Suveran de Investiții, care va avea drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, cu o valoare de peste zece miliarde de euro.
Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).
Conform Programului de Guvernare al PSD, se dorește crearea unor noi instrumente de investiții publice – Constituirea unui fond suveran de investiții în vederea administrării și valorificării eficiente a participațiilor minoritare ale statului.
„Estimăm că 10 miliarde de euro vor intra în economia României în următorii patru ani prin FSDI. Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, C.E.C., Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, de nave, de garnituri de tren. Cele mai mari investiții ale FSDI în următorii patru ani se vor realiza în sănătate, prin construcția unui spital republican și a opt spitale regionale. Valoarea totală finanțată din FSDI este estimată la 3,5 miliarde de euro”, se arată în Programul PSD.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului