no author
Dana Stanila
1186 vizualizări 17 mai 2017

În cadrul dezbaterilor asupra articolului din lege, senatorul PMP, Traian Bădulescu, a spus că există pericolul unei discriminări prin adoptarea articolului.

"Credeţi că merită doar persoanele cu handicap vizual? Sau toate persoanele cu handicat? Creăm o discriminare între tipurile de handicap. Cei care au handicap vizula beneficiază, cei care au alte tipuri de handicap nu vor beneficia", a spus Dorin Bădulescu.

"Aşa a fost prevăzut şi până acum în legislaţie. Am considerat că persoanele care au dizabilităţi trebuie să fie integrate, să nu se facă niciun fel de discriminare faţă de celelalte persoane. Ele beneficiază prin Codul fiscal de cu totul alte avantaje (…) Considerăm că nu vrem să facem o altă formă de discriminare. O persoană fără un picior poate să lucreze foarte bine la un birou, nu e niciun fel de problemă", a replicat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Senatorul USR, Florina Presadă, a propus păstrarea termenului de "handicap" şi eliminarea termenului "vizual" din textul legii.

"Am înţeles că în legislaţia din România nu am introdus încă termenul de dizabilitate. Eu zic să păstrăm termenul de handicap tocmai pentru a avea un punct de referinţă legal şi să eliminăm «vizual» din textul articolului. Pentru că acolo spunem clar «handicat grav sau accentuat». E foarte simplu", a spus senatorul USR, Florina Presadă.

Propunerea sa a fost, însă, respinsă, iar senatorii au votat excluderea din lege a articolului, urmând ca textul să fie reformulat şi introdus sub forma unui amendament, atunci când proiectul va intra în dezbatere în plenul Senatului.

Citește și: