Oprea recunoaște că dat o masă în duminica alegerilor din 2009. Ce a răspuns când a fost întrebat dacă au fost și Coldea și Kovesi

Oprea recunoaște că dat o masă în duminica alegerilor din 2009. Ce a răspuns când a fost întrebat dacă au fost și Coldea și Kovesi
Publicat: 14/04/2017, 00:16

„În anul 2009, decembrie 2009, eram parlamentar independent.Nu aveam nicio funcție nici în Guvern, nici în statul român. Am dat o masă, am anunțat cu câteva zile înainte că duminică era ziua domnului Onțanu, duminică dau o masă la mine acasă. În seara alegerilor, da. L-am invitat pe domnul Andronic, ziarist, totul transparent, cu o zi înainte, l-am invitat pe domnul Anghel Iordanăescu, probabil ei sunt generalii, ofițerii cu grad înalt, l-am invitat pe Vasile Dîncu și l-am invitat și pe domnul Maior, cu care eram prieten, coleg de pe timpul Partidului Social Democrat. Masa a durat… Invitația a fost făcută la mine acasă în jur de 19.30-20.00, masa a început la orele 20 și s-a terminat în jur de 22.30-23.00. La ora 23 nu a mai fost nimeni la mine în casă și se poate dovedi acest lucru. Masa aceasta a avut loc la mine în sufragerie. Cine voia în schimb să fumeze, cum era domnul Andronic, se ducea în birou, unde era un geam deschis, și putea să fumeze. Eu nu știu ce au discutat fiecare. Eu mi-am făcut datoria de gazdă. A fost o simplă masă. (…) Nu infirm faptul că a fost domnul Coldea, dar vreau să explic exact ce a fost”, a declarat, joi seară, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, la Antena 3.

Întrebat dacă în seara respectivă a fost prezentă și Laura Codruța Kovesi, actualmente procuror-șef DNA, Gabriel Oprea a evitat să dea un răspuns.

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, joi, la Curtea de Apel București, că avea informații despre implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Florian Coldea în alegerile prezidențiale din anul 2009, acesta precizând că sunt mai multe persoane care nu au curaj să vorbească.

„Știam implicarea lui Oprea, știam implicarea lui Coldea și nu cunoșteam doar eu, cred că puțin mai mulți, dar nu au curaj să vorbească. (…) Dar totuși, cum Vișinescu a răspuns după 30 de ani, poate nu azi, poate nu mâine, dar poate peste niște ani vor răspunde și ceilalți. (…) Am văzut într-un film, în Suleyman, când unul dintre băieții lui spunea „Eu sunt statul”, dar acolo mergea, că se prelua o moștenire. Oamenii aceștia, într-o țară în care vorbim de statul de drept, chiar se credeau că ei sunt statul, peste toate funcțiile. Asta e cea mai mare problemă”, a declarat Marian Vanghelie.

În ceea ce privește posibile trădări în partidul din care făcea parte la acel moment, Vanghelie a spus că „era la modă”.

„Știu și cum au fost anunțate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunțați de deciziile noastre și ședințele oficiale. (…) L-am rugat pe Coldea să îl ajute pe Ponta și nu a vrut. L-a ajutat pe Geoană și a câștigat Ponta. E noaptea minții. Ghiță îl roagă pe Coldea pentru Ponta și nu a vrut. Apoi s-au dus să joace tenis împreună. Sunt multe de spus. Din păcate, oamenii ăștia încă mai pendulează prin țară după ce au vândut tot (..) L-ați văzut pe Oprea? Căutați-l! Oprea zice că Maior l-a drogat. E important să-l căutați. Uitați-vă la fața lui, că ne-a condus și a fost statul, a fost între cei care au participat la primele arestări și la unele decizii de condamnare”, a mai spus fostul edil.

Vanghelie a anunțat că va face o conferință de presă pe acest subiect după sărbători.

PSD și ALDE au cerut anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor și persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

Solicitarea a fost formulată în contextul în care jurnalistul Dan Andronic a publicat, luni, un articol în evz.ro, în care susținea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009 a mers la locuința lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alții, George Maior, șef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, și Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al României. Dan Andronic scria că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau preocupați, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Președintele PSD a declarat, miercuri, că intenționează să prezideze comisia care va ancheta alegerile din 2009, Liviu Dragnea precizând că vor fi chemate toate persoanele despre care sunt date că ar fi avut vreo implicare în alegerile prezidențiale din 2009.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
A murit iubitul tenismenei Aryna Sabalenka! S-a stins din viață subit la doar 42 de...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Vești cumplite de la ANM. Iarnă peste România, cât de frig va fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Filmarea autentică cu Kate Middleton și printul William după acuzațiile de infidelitate la adresa prințului...
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci...
De ce dăm vina pe victime?