„Operațiunea autocarul” de 1 Decembrie. Primele mașini cu PSD-iștii din țară, au ajuns la București, la paradă. „Sunt ușor de recunoscut: sunt îmbrăcați în costume populare”

Publicat: 01/12/2017, 09:53
Actualizat: 02/10/2018, 15:59

De la Constanța a ajuns, vineri dimineață, un autocar inscripționat cu semnul electoral PSD, în care erau aproximativ 100 de persoane.

„Am venit pentru că sunt româncă. Și pentru că este ziua noastră. Nu vreau să-l fluier pe Iohannis pentru că este român ca mine, președintele țării, și îl respect. Pe la 4 și jumătate am plecat din Constanța. Am venit pe banii mei. Mă întorc când se termină parada”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, Anica.

„Am venit de la Constanța. Am plecat pe la 4.30-5.00. Am venit la demonstrație, să vedem parada, nu am văzut-o pe viu prea curând și am venit să o văd. Când se termină, venim toți la autocar și plecăm. Noi, pensionarii, ne-am strâns și am venit aici. Pe banii noștri. Noi plătim autocarul”, a mai spus, pentru MEDIAFAX, George, pensionar.

„Am venit pentru că e ziua României, e o zi importantă și vrem să vedem parada. Nu ne-a organizat nimeni. Noi, din proprie inițiativă, am vrut să venim și noi la București să vedem parada. Iubim Armata Română, ne iubim țara și suntem patrioți. E o sărbătoare mare. Nu sunt membră PSD”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o femeie.

Am venit de la Petrila, pentru Ziua Națională a României. Vrem să participăm și noi la parada portului popular. Sunt membru de partid, PSD. Ne-am mobilizat noi, mai multe persoane și am zis că vrem să venim la București pentru a participa la această paradă. Fiecare ne-am plătit transportul, cam undeva la 100 de lei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian. Oamenii spun că se vor întoarce acasă tot cu autocarele, imediat ce se termină parada.

Surse din cadrul PSD Prahova au declarat joi seara, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ 200 de persoane vor pleca, vineri dimineață, la București, fiind vorba despre membrii, dar și simpatizanți ai PSD Prahova.

Plecarea este programată în jurul orei 7.30 și se va face cu trei autocare.

Sursa citată a precizat că motivul deplasării îl constituie participarea la manifestările organizate de Ziua Națională a României.

Din Brașov, pleacă spre București 45 de oameni.

„În fiecare an, membri ai PSD Brașov și-au dorit să participe la manifestațiile care au loc la București și Alba Iulia, de Ziua Națională. Și anul acesta tradiția este respectată. Către București vor pleca 45 de oameni. Sunt ușor de recunoscut: ca de fiecare dată, sunt îmbrăcați în costume populare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PSD Brașov, Daniel Giurma.

În zona Arcului de Triumf este anunțată, începând cu ora 9.00, o manifestație anti-PSD. Organizatorii cer însă protestatarilor ca pe toată durata paradei să nu huiduie sau să scandeze. „Armata Româna și aliații săi merită salutul nostru de ONOARE”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului „Ne cerem țara înapoi nextlevel”.

Un alt protest „Corupția ucide” este anunțat pentru 1 Decembrie în Piața Victoriei din Capitală. Organizatorii manifestațiilor din Piața Victoriei au anunțat, pe pagina de Facebook „Corupția Ucide”, că protestul va începe de la ora 18.00 și se intitulează „România moare”.

Organizatorii manifestațiilor din Piața Victoriei au anunțat, de asemenea, că nu renunță la proteste, chiar dacă Administrația Străzilor din cadrul Primăriei Municipiului București a început amenajarea trecerilor de pietoni temporare în Piața Victoriei, unde, între 5 și 17 decembrie, va fi organizat „Târgul de Crăciun” de municipalitate.

„Nu plecăm din Piața Victoriei! Am aflat, astăzi, de intenția Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, în condițiile în care există unul similar, deja, în Piața Constituției. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obișnuit și o anunțăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată. Protestul nostru anunțat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul «România moare» va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituție pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piața Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor și ilegalităților comise de demnitari ai statutului”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...