„Mucii de pe piept ai lui Nicușor Dan”, „analfabet” și „nespălat”. Cum s-a certat „cu scârbă” Șerban Nicolae cu un senator USR. STENOGRAMĂ

„Mucii de pe piept ai lui Nicușor Dan, „analfabet și „nespălat. Cum s-a certat „cu scârbă Șerban Nicolae cu un senator USR. STENOGRAMĂ
Publicat: 27/04/2017, 18:47
La începutul ședinței Biroului Permanent al Senatului, Șerban Nicolae a ținut special să intervină, precizând chiar că„nu e o problemă de ordine de zi”, ci vrea neapărat să arate cât e de dezgustat de declarațiile făcute de un alt senator într-o conferință de presă, USR-istul Mihai Goțiu, fără, însă, a da nume, ci făcând aluzie la faptul că acesta„doarme în plenul Parlamentului” și„sare mătreața din el„.
„Domnule președinte, dacă îngăduiți, nu e problemă de ordine de zi. Vreau doar să-mi exprim dezgustul față de gestul unui domn senator care și-a permis ca, într-o conferință de presă, să facă niște afirmații la adresa mea, să spună niște minciuni, cum că eu fac niște propuneri legislative pentru corupți. Pe mine nu mă deranjează că, încercând să fie prețios, se dovedește a fi analfabet și confundă semantica cu semiotica. Nu mă deranjează că vorbește de Parlament și de Senat ca fiind două instituții diferite, nu mă deranjează nici măcar că doarme în plenul Parlamentului și că sare mătreața din el.Mă deranjează însă când își permite cineva să spună asemenea minciuni la adresa mea”, a spus Șerban Nicolae. Senatorul a precizat că vorbește special la microfon, ca să rămână înregistrat, pentru că el are o vârstă, a fost ales de oameni și a depus un jurământ, astfel că„dacă persoana în cauză are și funcție de conducere în Senat, ar fi trebuit măcar cei șapte ani de acasă să-i spună că e o chestiune de bun-simț să nu spui minciuni”.
După aceste replici extrem de acide, a intervenit și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că a înțeles despre ce e vorba, dar nu și cine este persoana la care se referă Nicolae. Răspunsul sentorului PSD a venit rapid:„De scârbă nu am rostit niciun fel de nume„. Nicolae a continuat tirada de injurii la adresa lui Goțiu, dar tot fără să vorbească nominal, ci referindu-se la el ca la omul care i-a numit„hoți”, o persoană își întinde„mucozitățile pe cămașă. (…) Deci e în linia acelorași comportamente demne, probabil, de un cu totul alt nivel, mult mai jos, de o lipsă crasă de educație și de asemenea atitudini inacceptabile”.
Abia apoi, Goțiu a cerut cuvântul și i-a cerut lui Nicolae să se exprime cu subiect și predicat și să spună dacă este vorba despre el, moment în care Tăriceanu a simțit nevoia să intervină în numele lui Nicolae și să-i dea replica USR-istului: „Domnul Șerban Nicolae nu are de răspuns și cu asta cred că putem să închidem această introducere”. Ulterior, Nicolae a revenit, continuând să-l auze pe Goțiu de„mitocănii și minciuni”.
„Dacă nu este vorba despre mine, mulțumesc. Dacă este vorba despre mine, aveți curajul și asumați-vă cele afirmate”, a insistat Goțiu. „Eu nu am o problemă cu curajul. (…)Scârba este cea care mă împiedică să pronunț nume. Faptul că unii se comportă ca mucii de pe piept ai lui Nicușor Dan, nu mă interesează„, a atacat Șerban Nicolae.
Mihai Goțiu a încercat să revină pentru a-i da replica lui Nicolae, însă a fost constant întrerupt, și de Tăriceanu și de senatorul PSD, susțindându-și în același timp afirmațiile potrivit cărora Șerban Nicolae este avocatul corupților. „Așa este, nu pot fi avocatul nici al nespălaților și nici al proștilor, așa că sunteți în siguranță (…). Domnule președinte, eu nu știu de ce se ridică tonul. Asta este specific țațelor. Nu ideea că sunt avocatul corupților mă deranjează. Eu am spus de minciuni, în sensul că aș fi promovat legi pentru apărarea corupților. Este adevărat, ca avocat, pot să apăr și infractori, pot să apăr și părți vătămate, părți civile. Nu pot să apăr nici proști, nici nespălați”, a adăugat Nicolae.
Ulterior, Tăriceanu a insistat pentru încetarea discuțiilor și l-a amenințat pe vicepreședintele Senatului că-i taie microfonul: „Vă opresc microfonul, domnule vicepreședinte. Vă rog să încetați”, moment în care Goțiu l-a acuzat de cenzură
„Nu vă cenzurează nimeni. (…) Contribuțiile dumneavoastră prețioase vor fi întotdeauna consemnate, fiți liniștit!”, a mai spus Tăriceanu. În final, Mihai Goțiu a părăsit ședința Biroului Permanent.
Nicolae, despre acuzațiile lui Goțiu: Sunt „de gâgă”
Pe 3 aprilie, senatorii USR membri ai Biroului Permanent au părăsit luni sala de ședințe, după ce ar fi primit injurii din partea senatorului PSD Șerban Nicolae. USR-istul Mihai Goțiu susține că președintele Comisiei juridice l-ar fi jignit, iar liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi tăiat microfonul atunci când a vrut să dea replica, motiv pentru care grupul parlamentar USR va sesiza incidentul la Biroul Permanent.
„Este vorba de afirmațiile făcute de domnul Șerban Nicolae, președintele Comsiei juridice, care a adresat mai multe cuvinte, nu vreau să le repet în acest moment. O să le regăsiți în stenograma acestei ședințe, referitoare la niște afirmații pe care le-aș fi făcut săptămâna trecută într-o conferință de presă, în care am vorbit despre modul în care domnia sa a blocat nominalizările membrilor societății civile care trebuie să facă parte din CSM. Faptul că l-am numit în acel moment un ‘avocat al corupților’ (…) Dacă veți citi stenograma veți vedea că sunt niște cuvinte chiar injurioase”, a declarat senatorul USR Mihai Goțiu.
Senatorul USR critică și atitudinea pe care a avut-o președintele Senatului: „Nu a vrut să mă nominalizeze, l-am rugat să îmi spună dacă e vorba despre mine în acele declarații, moment în care domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu mi-a dat cuvântul, am semnalat faptul că mă consider vizat și unii oameni din sală, inclusiv colegi de partid ai domnului Șerban Nicolae au considerat că eu sunt cel vizat, moment în care domnul Tăriceanu mi-a tăiat microfonul. Moment în care am considerat că tot eu trebuia să fiu apărat împotriva acestor injurii și tot mie mi se tăia microfonul. Consider că este un abuz al majorității”, a mai spus Goțiu. Grupul parlamentar al USR a anunțat că va sesiza incidentul, în scris, la Biroul Permanent al Senatului.
„Să fie sănătos! E adevărat, când se trezește, poate să fie și coerent, dar să nu faceți zgomot în plen, să respectați somnul de după-amiază”, a răspuns Șerban Nicolae, ironic, când a fost întrebat dacă i-a adus injurii senatorului Mihai Goțiu. Senatorul PSD a făcut trimitere, astfel, la momentul în care senatorul USR a fost surprins dormind în timpul unei ședințe de plen a Senatului. „Șapte ani de acasă ar fi o condiție prezumată fără să mai fie nevoie de educație specială, fără să mai fie nevoie de apeluri în mod deosebit”, a mai spus Șerban Nicolae.
Ulterior, Șerban Nicolae a revenit și i-a transmis lui Goțiu că afirmațiile sale sunt mincinoase și că s-a păstrat decența, iar acuzația potrivit căreia Tăriceanu i-a blocat microfonul „e de gâgă”.
„A fost un moment neplăcut în Senatul României. Nici nu am crezut că mai e posibil la 27 de ani de la Revoluție un comportament greu de calificat (…) Nu mă deranjează dorința lui de a fi ironic. Faptul că minte la adresa mea m-a deranjat și am făcut azi o mențiune în Biroul Permanent. Dacă s-a simțit jignit de faptul că mințise, e problema lui. Nu aș fi vrut să existe nici măcar aceste mici incidete (…) Niciodată nu s-a depășit limita de decență”, a spus Șerban Nicolae la Antena 3.
Președintele Comisiei juridice a Senatului a comentat ironic că încă nu-și dă seama dacă Goțiu dormea ca în plen și că remarcile USR-istului potrivit cărora ar fi „un avocat al corupților” sunt niște „grosolănii”.
„Nu îmi dau seama dacă dormea ca în plen sau era atent la ce spuneam. Mă refeream la faptul că a rostit într-o conferință de presă opinia că aș face în Parlament legi pentru favorizarea corupților, ceea ce e o minciună și o grosolănie. Minciunile nu le accept din partea nimănui. (…) Nu știu ce l-am jignit, nu i-am adresat injurii, insulte. Eu am protestat față de o minciună. Am spus că e inaccetabil și că eu nu accept asemenea comportamente (…) Nu am făcut referire nici la faptul că am si eu părerile mele și aș putea fi la fel de acid în ceea ce îl privește”, a mai comentat Nicolae. Întrebat dacă e adevărat că Tăriceanu i-ar fi blocat microfonul atunci când a vrut să-i dea replica, senatorul a răspuns: „E de gâgă. Nici nu există un asemenea procedeu. Microfoanele se pornesc și se opresc individual”.
În replică, Mihai Goțiu a făcut din nou trimitere la stenograma ședinței, pe care o așteaptă pentru ca oamenii să-și dea singuri seama dacă Nicolae l-a jignit sau nu. „Când spui despre cineva că minte e o jignire. Eu ce am susținut în conferința de presă o susțin în continuare (…) Faptul că spune despre cineva că minte e o jignire, dar probabil că atunci când stenograma va fi publică vor aprecia și oamenii dacă ce a spus Șerban Nicolae a fost injurios sau nu. (…) Nu sunt eu miza în această discuție, ci faptul că societatea civilă și cetățenii și-au pierdut încrederea în acest Senat”, a completat acesta, anunțând că urmează să depună o plângere la BP pentru declarațiile injurioase care ar fi fost făcute în ședința de azi.
Nicușor Dan: „Ce s-a întâmplat azi în ședința BP a fost să coborâm mult sub un nivel chiar de demnitate umană și asta este total incalificabil”
USR va sesiza Comisia de disciplină și BP al Senatului în cazul senatorului PSD Șerban Nicolae, a declarat, luni, liderul acestei formațiuni, Nicușor Dan, care și-a exprimat totodată speranța ca PSD se va delimita de Șerban Nicolae, a cărui atitudine a catalogat-o drept „incalificabilă”.
„Rolul Parlamentul este ca toate categoriile de cetățeni să fie reprezentate într-o dezbatere civilizată din care să reiasă soluțiile cele mai bune pentru societate. Ce s-a întâmplat azi în ședința BP a fost să coborâm mult sub un nivel chiar de demnitate umană și asta este total incalificabil”, a spus Nicușor Dan.
„USR va face o sesizare către Comisia de disciplină (Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, n.r.), apoi către Biroul permanent și eu am speranța că partidul din care vine domnul Șerban Nicolae se va delimita de acesta pentru că nu se poate să discutăm în modul ăsta în Parlament. Contează limbajul și nivelul de civilitate pe care trebuie să-l avem fiecare dintre noi în instituția asta”, a adăugat Nicușor Dan.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom