no author
Liviu Dadacus - Mediafax
528 vizualizări 19 apr 2017

„Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice”, a spus Olguţa Vasilescu, miercuri, la Parlament.

Întrebată când se va depune în Parlament proiectul Legii salarizării unitare, ministrul Muncii a răspuns: „Cât mai repede. Oricum eu nu am niciun stres că nu va trece destul de repede de Parlament”.

„Tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca să vedem ce mai putem modifica noi direct atunci când o depunem şi să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a arătat că a fost luată în calcul şi e eventuală cerere de reexaminare a preşedintelui.

„Am luat luna iunie ca să fie pentru atacul la CCR sau pentru întoarcerea înapoi a legii, dar mai avem o lună de zile în care putem să intrăm cu ea în dezbatere”, a precizat ministrul Muncii.

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că „nu crede” că proiectul Legii salarizării va fi depus la Parlament în cursul acestei săptămâni, deşi liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţase doar o amânare de o săptămână.

Întrebat dacă sunt şanse să se depună Legea salarizării unitare în această săptămână, Ciolacu a răspuns: „Nu cred!”.

El a subliniat că proiectul va fi depus când se vor termina absolut toate dezbaterile şi vor fi depuse toate amendamentele şi după ce PSD va avea un feedback de la toate partidele.

Întrebat dacă are un orizont de timp pentru depunerea proiectul de Lege al salarizării, Ciolacu a răspuns: „Nu am, nu s-a stabilit lucrul acesta. O să stabilim”.

 

Citește și: