Ministrul Justiției AMÂNĂ decizia în cazul Codruței Kovesi: „Săptămâna viitoare voi prezenta un raport privind activitatea DNA”

Ministrul Justiției AMÂNĂ decizia în cazul Codruței Kovesi: „Săptămâna viitoare voi prezenta un raport privind activitatea DNA
Publicat: 15/02/2018, 19:47

Tudorel Toader amână decizia în cazul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și transmite că o măsură va fi în fața plenului reunit.

Acesta a ținut să sublinieze că în momentul în care a acceptat funcția de ministru al Justiției s-a întâlnit cu liderii coaliției de guvernare care l-au asigurat că nu se vor implica în hotărârile care vor fi luate la minister, precizând că este o condiție care a fost îndeplinită și care încă se respectă.

„Înainte de a accepta funcția de ministru al Justiției, am discutat cu liderii coaliției de guvernare și am primit asigurări de neimplicare a factorului politic în deciziile care vor fi luate la minister, ceea ce s-a respectat, se respectă și în prezent. (…) Am avut o întâlnire cu doamna prim ministru, solicitându-mi să comunic public raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, DIICOT, DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligație a ministrului Justiției. Săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, voi face o informare de presă în care voi prezenta conținutul și concluziile raportului cu referire la activitaea DNA”, a transmis Tudorel Toader, într-o scurtă declarație de presă.

Ministrul Justiției a fost chemat de urgență din Japonia, de premier, după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu procurori ai DNA, care sugerează că aceștia ar fi fabricat probe în dosare importante. Înainte de ședința de guvern, cel mai probabil, prim-ministrul a avut o discuție cu Tudorel Toader.

„Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat în calcul. Dar îi voi solicita să aibă o declarație în ceea ce privește decizia dumnealui, după ce vom avea o discuție în prealabil”, a declarat Viorica Dăncilă miercuri.

CITEȘTE ȘI:SCANDALUL ÎNREGISTRĂRILOR. Kovesi: „Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Nu am avut nicio discuție cu ministrul Justiției, nu mi-a cerut nicio informare”. Întrebările la care nu a răspuns șefa DNA

De asemenea, aceasta a declarat că nu s-a discutat acest subiect în ședința CEX. Întrebată dacă Toader ar trebui să discute despre situația din DNA și în coaliție, Dăncilă a răspuns că, în primul rând, ministrul Justiției ar trebui să discute cu ea.

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important că cetățenii trebuie să aibă în continuare încredere în instituțiile statului, trebuie să aibă încredere în justiție, nu trebuie să vorbim despre întreaga justiție, să acuzăm întreaga justiție, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiție. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată și nu mă simt confortabil, așa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”, a adăugat premierul.

Chestionată cu privire la un posibil dosar al său în acest context, Dăncilă a susținut că orice este posibil: „Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista și al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptățit să o facă, adică ministrul Justiției”, a declarat premierul.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri seara, că nu a avut o discuție cu ministrul Justiției privind înregistrările apărute în ultima perioadă, în care procurorii DNA sunt acuzați de trucarea unor probe.

La trei zile de la izbucnirea scandalului din jurul DNA, Laura Codruța Kovesi a ieșit cu primele explicații publice, susținând că nu are „niciun motiv” să-și dea demisia și reclamând „un festival al inculpaților”. „Acest atac nu e despre Kovesi, acest atac vizează îngenuncherea statului român și umilirea cetățenilor. Justiția e sub un asalt”, a declarat Kovesi, într-o conferință de presă. Șefa DNA a precizat că nu a avut nicio discuție cu ministrul Justiției, iar Tudorel Toader nu i-a cerut nicio informare referitoare la acuzațiile din spațiul public.

„Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. (…) Nu cred că acest atac e întâmplător. Asistăm la un festival al inculpaților. Acest atac nu e despre Kovesi, vizează îngenuncherea statului român și umilirea cetățenilor. Justiția e sub un asalt”, a afirmat Kovesi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii