PSD preia mesajul de RECONCILIERE transmis de Comisia Europeană. Dragnea: Sunt o ȚINTĂ importantă. Nu știu câți au CURAJUL MEU

Publicat: 12/07/2018, 06:02
Actualizat: 26/03/2019, 14:14

Președintele PSD Liviu Dragnea a preluat mesajul transmis de conducerea Comisiei Europene premierului Viorica Dăncilă și declară că România are nevoie de o pacificare generală, țara fiind de un an și ceva de zile sub „un asediu turbat”.

„România nu are nevoie doar de o reconciliere fiscală, de o reunificare fiscală, de o pacificare fiscală. România are nevoie de o pacificare generală, o pacificare politică, pacificare socială, pentru că, uitați-vă în ce situație suntem de un an și ceva de zile,” a afirmat Liviu Dragnea într-o emisiune difuzată la Antena 3. „Noi stăm sub acest asediu turbat, politic, mediatic, manipulatoriu și intern și extern și ar trebui să ne ocupăm de bunăstarea românilor. În toată această furtună din ultimele luni, s-a vorbit prea puțin despre lucruri pe care le-am făcut”.

Liviu Dragnea

Președintele PSD acuză că, de acest „război” dintre opoziție și actuala guvernare, se folosește toată lumea, atât adversarii economici, cât și partenerii țării, în funcție de intereseul fiecăruia.

„Toate energiile negative îndreptate împotriva noastră puteau să fie folosite pentru a face o viață mai bună pentru români. Cui folosește acest război?,” se întreabă Dragnea. „Folosește adversarilor noștri economici, folosește chiar și partenerilor noștri, pentru că indiferent de cât de bun e un parteneriat, fiecare partener are interesele proprii. România are nevoie de UN MOMENT ZERO, de care avem nevoie cu toții. Toți trebuie să înțelegem că trebuie să privim înainte, că altfel România va rămâne prizonieră trecutului. Nu știu dacă toți au curajul meu. Dacă Guvernul, premierul, membrii cabinetului, partenerii de coaliție vor avea acest curaj, să facem tot ce ne-am angajat. Este pentru prima data când avem șanse reale să punem în practică un program de guvernare complet, nu bucățele, să nu mai lăsăm loc de șantaj.”

Marți, într-o întâlnire avută la Bruxelle cu premierul Viorica Dăncilă, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele, Frans Timmermans, se arătaseră nemulțumiți și îngrijorați de „lupta politică permanentă” din România, care nu are ce căuta în perioada președinției Consiliului UE.

„S-a arătat nemulțumirea faptului că nu există consens, că existăO LUPTĂ POLITICĂ PERMANENTĂși că această luptă politică nu are ce căuta în perioada președinției Consiliului UE, mai mult, chiar înainte, când se pregătesc toate lucrurile pentru a prelua președinția,” a explicat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat la Bruxelles postului TV Antena 3. „Domnul președinte Juncker mi-a cerut ca să avem o bună înțelegere între toți cei implicați, lucru pe care i-l va cere și domnului președinte Iohannis. A spus că luptele nu au ce căuta, dacă vrem să avemo președinție de succesa României. (…) Mi s-au părut mai mult îngrijorați de faptul că nu există liniște în România și că și-ar dori foarte mult să avem un consens și să lucrăm împreună pe proiecte de țară.”

Tot în interviul de la Antena 3, președintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat că alături de el vor rămâne oamenii curajoși și a mulțumit parlamentarilor PSD pentru „puterea și curajul” de care au dat dovadă în ultimele luni.

Liviu Dragnea

„Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoși,” susține Dragnea. „Aici nu e vorba de mine. Eu sunt O ȚINTĂ IMPORTANTĂ, care o dată dată la o parte, poate să înceapă principiul dominoului. Le mulțumesc tuturor, public, pentru puterea și curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la amenințări, la jigniri, la îmbrânceli. Și deputații, și senatorii PSD. Public, exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reușit să adoptăm ceea ce părea imposibil – modificarea legilor Justiției și a codurilor.”

Dragnea a dorit să accentueze contrastul dintre curajul PSD și lașitatea președintelui Klaus Iohannis, care nu a aplicat decizia Curții Constituționale care îi impunea revocarea procurorului șef al DNA decât sub spectrul amenințării cu suspendarea.

„Cât a stat, 32 de zile, din câte înțelesesem nu avea de gând să semneze decretul. Nu avea rezerve în a disprețui Constituția, ci doar TEAMA SUSPENDĂRII, pentru că nu are decât un obiectiv, al doilea mandat, pentru a căpăta protecție, imunitate, să nu răspundă pentru niște fapte de care trebuie să răspună,” acuză Dragnea. „Nu s-a vorbit foarte mult, presa cu epoleți nu dezbate acest subiect – dosarul în care se reclamă că a obținut o casă prin fals, dovedit în instanță și câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român – (își dorește n.r.) să aibă imunitate și din înălțimea Dealului Cotroceniului să dea lecții de morală.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția