Iordache îl pune la punct pe Iohannis: Chiar dacă unii citim mai încet, respectarea deciziei CCR este obligatorie

Iordache îl pune la punct pe Iohannis: Chiar dacă unii citim mai încet, respectarea deciziei CCR este obligatorie
Publicat: 12/06/2018, 18:44
Actualizat: 25/03/2019, 21:31

„Președintele este garantul respectării Constituției. Ne plac sau nu ne plac, deciziile CCR trebuie respectate. Ce ar însemna dacă noi, aici, în parlament, după decizia de săptămâna trecută a CCR făceam dezbatere? Nu! Există în acest moment obligativitatea respectării tuturor decizilor constituționale. Putem face o dezbatere, dar nu pe respectarea statului de drept. Modul în care considerăm că anumite decizii care ne plac trebuie respectate și anumite decizii care nu ne plac nu trebuie respectate și facem dezbateri, și tergiversăm, cred că este un atac la statul de drept. Mie mi-a luat mai puțin timp să citesc întreaga motivare a CCR și, repet, în acest moment chiar dacă unii citim mai încet, respectarea este obligatorie și în aceste condiții eu mă aștept ca în această săptămâna președintele să emită decretul”, a declarat Florin Iordache.

El a mai spus că judecătorii CCR au transmis două lucruri: că există conflict și că președintele trebuie să emită decretul.

„Lupta anticorupție continuă, lupta anticorupție nu stă într-un om și independența justiției trebuie să fie, iar respectarea deciziilor CCR sunt obligatorii pentru toată lumea, chiar și pentru președintele României”, a adăugat Iordache.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că a citit motivarea Curții Constituționale referitoare la revocarea Codruței Kovesi, precizând că mai are „un pic” de citit. Șeful statului a anunțat că, la o primă lectură, motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări.

„Am citit motivarea deciziei CCR. Ca să nu apară așa o confuzie în spațiul public. Eu am spus de prima dată că voi citi această motivare până când o înțeleg foarte bine. Deci mai avem un pic de citit, însă citind această motivare au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină. Două, trei chestiuni aș sublinia, după o primă citire foarte atentă a deciziei și a motivării. Vreau să spun că, în această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări, dar o aprofundare ulterioară ne poate aduce mai aproape de adevăr. Vom vedea”, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis, după întrevederea cu delegația Comisiei de la Veneția

Șeful statului a acuzat Partidul Social Democrat că vrea să limiteze puterile președintelui, precizând că judecătorii Curții Constituționale sunt în aceeași logică.

„Putem să constatăm destul de ușor că PSD încearcă să amputeze puterile președintelui. Atenție, un partid, PSD, încearcă să amputeze puterile președintelui României. De ce? Fiindcă actualul președinte al României are în multe privințe altă părere decât majoritatea pesedistă din parlament. Am văzut această dorință, prima oară când s-a modificat legea ANCOM, a continuat discuția chiar când s-au discutat legile justiției, unde puterea președintelui a fost diminuată față de situația anterioară a legilor în vigoare. Nu cumva aceste legi au fost modificate și pentru a diminua puterea președintelui? E clar că PSD încearcă cu toate mijlocele de care dispune să diminueze puterea președintelui. Din păcate, decizia CCR e în aceeași logică, de diminuare a rolului președintelui, în numirea și revocarea unui procuror”, a mai spus Klaus Iohannis.

Social-democrații au susținut, marți, potrivit unui comunicat de presă, că declarațiile președintelui Klaus Iohannis echivalează cu un îndemn la nesupunere în fața legilor și instanțelor de judecată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...