17 martie 201713:33395

Iohannis nu vrea pact de coabitare cu Grindeanu. „Nu simt absolut deloc nevoia să fac o înţelegere scrisă cu PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu are un pact de coabitare cu premierul social-democrat Sorin Grindeanu, subliniind că nu simte "nevoia" unor asemenea înţelegeri cu PSD.

"Nu, nu există niciun pact de coabitare, ba mai mult, pot să va spun că nici nu va exista vreodată. Nu simt absolut deloc nevoia să fac vreun pact sau altă înţelegere scrisă cu PSD", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a făcut, totodată şi o remarca la adresa fostului premier Victor Ponta.

"Acel fost premier are un talent special în a aduce în discuţii chestiuni care nu există", aspus preşedintele.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi seara, că nu există un pact de coabitare între el şi preşedintele Klaus Iohannis, precizând că nu va exista un astfel de document, pentru că nu este nevoie de hârtii ca să ştie fiecare ce atribuţii constituţionale are.

"Un «pact de coabitare» e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf şi îndesat, experienţa unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern şi Preşedinţie. Existenţa lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European. De aceea, nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

El a precizat, însă, că va avea o colaborare "corectă" cu preşedintele Iohannis.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.