no author
Gabriel Pecheanu
2074 vizualizări 21 aug 2017

Liviu Dragnea a ajuns în cursul dimineţii la Palatul Victoria. Discuţiile cu premierul Tudose vin în contextul în care luni dimineaţa directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, şi-a dat demisia.

Decizia lui Davidoiu a fost luată după ce la ultima şedinţă de guvern, premierul Mihai Tudose a criticat managementul acestuia, în ultimul an fiind înregistrate pierderi de peste 104 milionane lei.

Oficial, Liviu Dragnea a anunţat luni că nu este interesat de cine conduce Tarom.

„Nu mă interesează cine conduce Tarom. Mă interesează ca această companie să devină ceea ce s-a stabilit în programul de guvernare, o companie aeriană puternică, stabilă şi profitabilă”, a spus Dragnea.

După mai multe ore de discuţii, liderul PSD şi premierul Mihai Tudose au ieşit la declaraţii, arătând că au discutat despre propunerea de buget pentru Tarom şi că este una agreată, iar acum rămâna ca bugetul să fie organizat pe proiecte.

„Am discutat şi despre proictul de buget, propunerea este una foarte bună, foarte sănătoasă. Actele normative care vor intra în vigoare anul viitor trebuie să fie prinse în buget, în aşa fel încât bugetul să fie organizat pe proiecte şi să fie adus în Parlament", a spus liderul PSD. 

Întrebat despre înlocuitorul directorului de la Tarom, premierul Mihai Tudose a replicat că „nu primul ministru numeşte CEO-ul de la Tarom, acesta este atributul CA de acolo. (...) Domnul ministru a venit, mi-a prezentat demisia directorului de la Tarom, i-am urat succes în găsirea unui director competent", a răspuns Tudose.

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au avut, luni, înainte ca preşedintele PSD să meargă la Guvern, o scurtă întâlnire la sediul ICR, care se află situat vizavi de ambasada Spaniei, unde cei doi au semnat în cartea de condoleanţe.

--

Citește și: