8 mai 201711:56329

Începe lupta pentru şefia PNL. Predoiu îi cere lui Buşoi să nu mai fie şi „jucător şi arbitru” şi să renunţe la funcţia de secretar general al PNL. Ce spune Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a cerut, luni, secretarului general interimar, Cristian Buşoi, să renunţe la funcţia de SG PNL, după ce acesta şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, invitându-l să nu mai fie şi „jucător şi arbitru”, au declarat surse, pentru MEDIAFAX. Ulterior, liberalul a confirmat informaţiile, precizând că, într-adevăr, „aşa ar fi corect" şi că Buşoi i-a răspuns că se va gândi la această solicitare.

Cătălin Predoiu i-a cerut lui Cristian Buşoi să renunţe la funcţia de secretar general interimar, după ce acesta şi-a anunţat în şedinţa Biroului Politic Naţional candidatura la şefia partidului, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Cristian Buşoi a afirmat că va reflecta la propunerea lui Cătălin Predoiu de a nu mai fi şi „arbitru şi jucător” în cursa pentru preşedinţia PNL, susţinând însă că de organizarea alegerilor se ocupă Comisia de organizare, nu secretarul general, potrivit surselor citate.

„I-am cerut să renunţe la postul de secretar general pentru că aşa ar fi corect, aşa ar fi cinstit. Nu fac din asta un subiect. A spus că se va gândi şi va spune", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, la finalul şedinţei BPN.

Ludovic Orban a declarat, în BPN, că vrea „o competiţie benefică pe proiecte” şi „să câştige cel mai bun”.

Şefia PNL este disputată de Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

Raluca Turcan: Preşedintele interimar şi secretarul general nu au roluri importante în organizarea Congresului

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, în contextul în care Cătălin Predoiu i-a cerut contracandidatului său la şefia partidului, Cristian Buşoi să demisioneze din funcţia de secretar general, că preşedintele interimar şi secretarul general nu au roluri importante în organizarea Congresului.

„Vreau să se înţeleagă foarte clar că din momentul în care am fost numită preşedinte interimar al PNL am avut ca principală misiune ca aceste alegeri interne să fie corecte, transparente şi echidistante. Ca atare, la nivelul partidului s-a constituit o Comisie de organizare a alegerilor şi tot ceea ce înseamnă decizie privind organizarea alegerilor nu este luată de BPN prin Secretariatul general, ci este luată direct de către această comisie", declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată dacă Buşoi poate rămâne secretar general, având în vedere că este şi candidat la şefia PNL.
 
Raluca Turcan a susţinut că „nici preşedintele interimar, nici secretarul general nu vor avea roluri importante în pregătirea Congresului".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.