Iliescu: Quintus era un om înțelept, întotdeauna cu păreri foarte avizate și echilibrate. Dragnea: S-a stins un on cât o istorie

Iliescu: Quintus era un om înțelept, întotdeauna cu păreri foarte avizate și echilibrate. Dragnea: S-a stins un on cât o istorie
Publicat: 15/09/2017, 19:55
Actualizat: 26/03/2019, 05:46

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a murit vineri, la vârsta de 100 de ani.

Vosganian: Pentru noi, ALDE, Mircea Ionescu-Quintus a fost în mod simbolic un membru de onoare

Vicepreședintele ALDE, Varijan Vosganian, a declarat, vineri, că Mircea Ionescu-Quintus este un exemplu că liberalismul a făcut istorie pentru români, afirmând că, pentru ALDE, Quintus a fost în mod simbolic un membru de onoare.

„Mircea Ionescu-Quintus a fost unul dintre oamenii care au dat mult mai mult decât au primit de la lume, a fost unul dintre oamenii care a tăcut atunci când în jurul lui erau larme asurzitoare și agresive, care a vorbit atunci când era mai mare nevoie ca cineva să reziste și să spună lucrurilor pe nume. Mircea Ionescu Quintus este, în opinia mea, un exemplu că liberalismul a făcut istorie pentru români, că liberalismul poate da modele. Cred că Mircea Ionescu Quintus trebuie să fie în continuare în inimile noastre, însoțitorul nostru, pentru ca ideile lui să se realizeze într-o bună zi în România. Pentru noi, cei din ALDE, Mircea Ionescu Quintus a fost în mod simbolic un membru de onoare”, a declarat vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian.

El a mai spus că Mircea Ionescu Quintus a fost „unul dintre puținii oamenii care puteau să-și privească viața prin suferințele trăite, prin provocările pe care le-au înfruntat, prin ceea ce au gândit și au spus, ca istoria secolului XX”.

„Eu sunt unul dintre cei care l-am cunoscut îndeaproape în toți acești ani de după 1990 și cred că a fost unul dintre oamenii de care, în perioada asta, am avut mare nevoie”, a mai spus Varujan Vosganian.

PSD: Quintus, senior al politicii românești și liberal autentic

PSD a transmis, vineri, prin intermediul unui comunicat, un mesaj de condoleanțe familiei liberalului Mircea Ionescu-Quintus, apreciind că acesta a fost un senior al politicii românești și un liberal autentic.

„Partidul Social Democrat își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a lui Mircea Ionescu-Quintus și dorește să transmită expresia întregii sale compasiuni pentru familia îndurerată. Senior al politicii românești și liberal autentic, Mircea Ionescu-Quintus a fost și va rămâne un model de politician care și-a pus viața în slujba țării și a poporului din care se mândrea că face parte”, se arată în comunicatul formațiunii.

„Partidul Social Demoacrat transmite un mesaj de condoleanțe familiei lui Mircea Ionescu-Quintus, exprimându-și regretul pentru pierderea suferită de aceasta. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se mai precizează în comunicatul citat.

Alina Gorghiu: De la Mircea Ionescu-Quintus am învățat toleranța

Fostul președinte al PNL, senatorul Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, pe Facebook, că personalitatea lui Mircea Ionescu-Quintus a fost o influență majoră pentru ea și menționează rolul pe care l-a avut acesta în supraviețuirea liberalismului.

„Mircea Ionescu-Quintus! O istorie in sine! Pe mine m-a influențat enorm. De la el am învățat toleranța. Liberalismul românesc a supraviețuit vremurilor și datorită acestui om excepțional”, a scris Alina Gorghiu.

Iliescu, despre Quintus: Un om politic proeminent, apreciat și respectat unanim

Fostul șef al statului, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a aflat cu întristare vestea încetării din viață a liberalului Mircea Ionescu Quintus, el apreciind că acesta a fost un om politic proeminent, apreciat și respectat unanim pentru experiența sa și spiritul său echilibrat.

„Am aflat cu întristare vestea încetării din viață a domnului Mircea Ionescu Quintus, om politic proeminent în perioada de după 1989, unanim apreciat și stimat pentru calitățile sale deosebite, pentru experiența sa politică și de viață, pentru spiritul său ponderat și echilibrat. Peste tot s-a bucurat de stimă și aprecieri unanime pentru spiritul său deschis și ponderat. A fost prototipul de om politic unanim apreciat și respectat de către toți, independent de orientarea sa politică”, a spus Iliescu.

El a opinat că moartea lui Quintus este o mare pierdere pentru viața publică și politică din România și a a arătat că s-a bucurat, personal, de o relație deschisă și amicală cu acesta.

„Am avut o relație de stimă și respect reciproc și de comunicare foarte lesncioasă tocmai datorită calităților de care vorbim – era un om înțelept, întotdeauna cu păreri foarte avizate și echilibrate în diverse domenii de activitate”, a spus Iliescu, care a transmit condoleanțe familiei, prietenilor și celor apropiați.

„Îi voi păstra o amintire caldă pentru totdeauna”, a conchis Iliescu.

Marko Bela: Quintus era o persoană „moderată și un om al dialogului”

Fostul lider al UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, că moartea lui Mircea Ionescu Quintus este o pierdere pentru întreaga clasă politică, fiind o persoană moderată și un om al dialogului.

„Este o pierdere pentru politica românească, mai ales că a fost un reprezentant de seamă al unei generații care, în mod firesc, a avut o experiență atât din regimul communist, cât și în ceea ce privește perioada anterioară”, a spus Marko Bela.

El a mai spus că Mircea Ionescu Quintus era o persoană „moderată și un om al dialogului”.

„Am colaborat foarte bine cu domnul Quintus o perioadă destul de lungă. Între 1996 și 2000 am fost în aceeași coaliție guvernamentală și ne-am consultat de foarte multe ori”, a adăugat fostul lider al UDMR.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a murit vineri, la vârsta de 100 de ani.

Dragnea, despre Quintus: S-a stins un om cât o istorie, un liberal autentic

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a deplâns, vineri, moartea liberalului Mircea Ionescu Quintus, apreciind că „s-a stins un om cât o istorie”.

„S-a stins un om cât o istorie, Mircea Ionescu Quintus. Unul dintre acei puțini de la care, după 1989, am învățat ce este democrația pentru că o trăiseră înaintea noastră”, a scris Dragnea pe Facebook.

„Alături de Ion Rațiu, Ion Diaconescu sau Corneliu Coposu, Mircea Ionescu Quintus a promovat o politică națională bazată pe respect și dialog între reprezentanții partidelor politice. Un liberal autentic, o ființă distinsă, rotundă, plăcută. Dumnezeu să-l odihnească!”, a adăugat Dragnea.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a murit vineri, la vârsta de 100 de ani.

Tomac: Quintus, un fiu al Basarabiei; întotdeauna lăcrima când își amintea de România din tinerețe

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a deplâns, vineri, moartea președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, menționând că acesta a fost un fiu al Basaribiei, născut în provincia Herson, care lăcrima întotdeauna când își amintea de România din tinerețea sa.

„Acum 100 de ani, în provincia Herson, se năștea un fiu al Basarabiei, Mircea Ionescu Quintus. Am avut prilejul să discut de mai multe ori cu domnia sa despre ce s-a întâmplat cu țara noastră în ultimii 100 de ani. Liderul liberal a fost nepotul lui Constantin Stere și un politician care a privit cu îndurerare evoluțiile legate de teritoriul românesc de la Est de Prut. Cunoaștea bine și urmărea tot ce se întâmpla în tânărul stat, R. Moldova. Întodeauna lăcrima atunci când își amintea de România din tinerețea sa. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Tomac pe Facebook.

Iohannis: Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, moștenirea sa politică va rămâne

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit anunțul morții președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, cu „profundă durere și tristețe”, Iohannis afirmând că, deși călătoria lui Quintus s-a încheiat, moștenirea sa politică va supraviețui.

„Ne-am despărțit astăzi de un adevărat senior al politicii românești, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat și pe care l-a servit fără încetare. Domnului Quintus îi datorăm multe lucruri bune din viața noastră publică, dar mai ales contribuția la revigorarea unei doctrine democratice în anii ”90 și la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului și integrității actului politic”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Președintele României evocă și personalitatea echilibrată a liderului liberal. „Așa a fost domnul Quintus și așa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn și responsabil, senin, cu spirit moderat și profund devotat țării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moștenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credință. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Președintele României a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleanțe.

Raluca Turcan: Ionescu-Quintus, un exemplu pentru noi toți al atașamentului față de PNL

Fostul președinte al PNL, Raluca Turcan, a scris, vineri, pe Facebook, că Mircea Ionescu-Quintus a fost un exemplu pentru fiecare liberal în ceea ce privește atașamentul față de partid și de rezistentă în fața greutăților istoriei.

„Dumnezeu să îl odihnească! Dl. Mircea Ionescu Quintus a fost nu doar martor, ci și participant direct la multe momente cruciale din istoria României. Un exemplu pentru noi toți al atașamentului față de Partidul Național Liberal. Un exemplu de rezistență în fața greutăților istoriei”, a afirmat Raluca Turcan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață