Grindeanu admite că nu există finanțare pentru achiziția de noi ambulanțe: „Eu mă aștept la soluții. Aici nu e loc de orgolii”

Grindeanu admite că nu există finanțare pentru achiziția de noi ambulanțe: Eu mă aștept la soluții. Aici nu e loc de orgolii
Publicat: 30/05/2017, 17:43
Actualizat: 30/05/2017, 17:50

„Am avut întâlniri, în perioada trecută, și cu doamna ministru și cu domnul ministru Bodog, și cu domnul Arafat. Pe noi nu trebuie să ne intereseze cine, ce organizează, cât să existe aceste ambulanțe cât mai rapid și oamenii să beneficieze de ele. Știți că am evitat și eu, și i-am rugat și pe colegii mei din Guvern să nu vorbească foarte mult despre ‘moștenriri grele’, dar, în acest moment, nu avem cum să nu spunem de lucruri care vin din trecut, pe care trebuie să le rezolvăm”, a declarat Sorin Grindeanu, marți, după discuțiile avute cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

Grindeanu a subliniat că se așteaptă la „soluții”, în acest sens, pentru a găsi cât mai repede „sursa bugetară pentru achiziționarea acestor ambulanțe”.

„De exemplu, eu mă aștept la soluții din partea celor cu care mă voi întâlni, mâine, în primul rând legat de finantare pentru că acum, pe buget, nu există finanțare pentru achiziția acestor ambulanțe. Punem, într-un fel, carul înaintea boilor. E importantă și această etapă legată de acest acord cadru. Pe noi, în primul rând, ne interesează unde se poate derula mai repede, în condiții transparente, și cum găsim sursa bugetară pentru achiziționarea acestor ambulanțe”, a mai spus Grindeanu.

Premierul a ținut să precizeze că își dorește să ajungă la un numitor comun, în urma discuțiilor pe care le va purta și cu ministrul Sănătății, Florian Bodog și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

„Eu nu vreau să intru în detalii. Am ascultat toate argumentele și de-o parte, și de alta. Mâine îmi doresc să ajungem la un punct comun fără orgolii. Aici nu e loc de orgolii pentru că e vorba de sănătatea oamenilor. Mâine aștept argumentat și eu, și doamna ministru, și din partea Ministerului Sănătății și din partea domnului Arafat astfel încât aceste proceduri să se termine cât mai repede, să se îndeplinească toate criteriile pe care le-am enunțat și aș fi foarte interesat să găsim și sursele de finanțare, și să le știm foarte clar”, a adăugat premierul.

Cu toate acestea, Grindeanu a subliniat că achiziția de ambulanțe este „prioritară”.

„Bineînțeles că e și am toate datele, și sunt de acord, tocmai de aceea ne interesează ca acest parc auto să fie înnoit”, a mai spus premierul.

Reamintim că ministrul Sănătății, Florian Bodog, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-au contrat, duminică, pe subiectul achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD, după ce Bodog a anunțat că trebuie semnat un nou protocol, licitația începută de IGSU nemaifiind valabilă, după ce a fost contestată de mai multe persoane.

În replică, Raed Arafat a declarat că un nou protocol între Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne va aduce doar întârzieri și semnatarii acestuia ar trebui să-și asume decesele cauzate de lipsa ambulanțelor. Secretarul de stat în MAI a mai precizat că, dacă se alege varianta unui nou protocol, nici măcar anul viitor în vară, serviciile de ambulanță și SMURD-ul nu vor avea echipamente noi.

Ulterior, premierul Sorin Grindeanu a anunțat că va avea discuții pe această temă cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat și ministrul de Interne, Carmen Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate