16 martie 201713:39211

Gorghiu, despre discuţiile lui Toader cu şefii de Parchete: „Ar trebui să ne oprim cu telenovela justiţiei televizate”

„Ar trebui să ne oprim cu telenovela justiţiei televizate”, e de părere Alina Gorghiu, care susţine că ministrul Justiţiei poate să facă o evaluare a şefilor de Parchete, dar asta nu înseamnă că are şi pârghiile necesare pentru a-i revoca. Fostul lider liberal a vorbit şi despre conflictul Ponta-Dragnea, catalogându-i ca „două nuci tari” care se luptă pentru putere într-un „scandal controlat” care va dura. Despre posibili candidaţi la preşedinţia partidului, Gorghiu arată că figurile noi precum Bolojan, Buşoi sau Săftoiu ar ajuta formaţiunea să renască, dar susţine că pe ea nu o interesează deloc persoana aflată în cursă, ci programul pe care îl propune liberalilor şi echipa din spatele ei.

„Ar trebui să ne oprim cu telenovela justiţiei televizate. Ar trebui să ne ocupăm mult mai mult de subiecte care sunt pe agenda publică.  Mă desprind de idea că ministrul Justiţiei are pârghii pe revocarea şefilor de Parchete. Sunt de acord că are pârghii pentru a face o evaluare şi pentru a trage concluzii asupra managementului instituţional”, a spus Alina Gorghiu despre discuţiile care au loc în aceste zile la Ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte prestaţia şefilor instituţiilor judiciare. Întrebată dacă este de părere că, în cazul în care se discută despre înlocuirea acestora, ar putea apărea noi proteste, fostul lider al PNL a răspuns că pot apărea proteste pentru „orice” şi a constatat că „ societatea românească în ultima vreme este foarte sensibilă la tot ce înseamnă justiţie”, dar a refuzat să facă mai multe comentarii, pentru că „poate o acuză cineva că a încurajat protestele”. 
 
Gorghiu a vorbit şi despre conflictul Ponta-Dragnea, catalogându-i ca „două nuci tari” care se luptă pentru putere într-un „scandal controlat” care va dura. „Cu privire la polemica asta dintre Dragnea şi Ponta, sunt doi oameni politici în conflict, două nuci tari în PSD în momentul acesta, care  nu cred că-şi dispută altceva decât puterea în interiorul partidului. Este un scandal controlat, servit în doze mici, de lungă durată, nu cred că vom afla informaţii semnificative. Victor Ponta nu o să plece din PSD, eu citesc in spatele demisiei un fel de 'nu mă lăsaţi să plec'”, a mai spus aceasta. 
 
Despre candidaţii la preşedinţia partidului, Alina Gorghiu este de părere că oameni precum Bolojan, Buşoi, Săftoiu, „sunt oportuni, ar deschide partidul, ar ajuta la revirimentul partidului, sunt oameni pein care ar putea renaste PNL. Cred că amandoi candidaţii sunt oameni de caracter, care au experienţă în spate, însă pe mine nu mă interesează deloc persoana, ci proiectul propus pentru PNL şi, cel mai important, echipa. E nevoie de oameni cu pricepere,cu experienţă, o să fiu alături de ei, indiferent care va fi alegerea pentru preşedinte” 
 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.