Viorica Vasilica Dăncilă GAFEAZĂ ȘI ÎN SCRIS. În anul Centenarului, premierul CONFUNDĂ adunarea de la Alba Iulia cu cea de la Blaj

Viorica Vasilica Dăncilă GAFEAZĂ ȘI ÎN SCRIS. În anul Centenarului, premierul CONFUNDĂ adunarea de la Alba Iulia cu cea de la Blaj
Publicat: 29/07/2018, 16:51
Actualizat: 25/03/2019, 20:41

Mesajul transmis astăzi de premierul Viorica Dăncilă, cu ocazia Zilei Imnului de Stat, conține o greșeală impardonabilă chiar și la un elev de clasa a cincea.

„Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deșteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertății de la ALBA IULIA, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate. Astăzi, „Deșteaptă-te, române!” este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioților noștri”, se arată în mesajul Vioricăi Dăncilă, de Ziua Imnului.

Câmpia Libertății se află la BLAJ, nu la Alba Iulia, iar aici au avut loc, în 1848, două adunări naționale. 40.000 de români transilvăneni au strigat la unison „Noi vrem să ne unim cu Țara!”. La Blaj a fost întărită convingerea potrivit căreia „Ardealul nu mai e Ardeal, ci România”.

Adunarea din 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia a avut loc peCâmpul lui Horea.

Îndată ce gafa a fost sesizată în mediul online, mesajul premierului Viorica Dăncilă de pe site-ul guvernului a fost modificat. Și ca să nu riște o nouă confuzie, precizarea privind locația a fost eliminată.

„Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deșteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate.Astăzi, „Deșteaptă-te, române!” este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioților noștri”, se precizează în mesajul postat, la ora transmiterii știrii, pe site-ul Guvernului.

În această dimineață, încă înainte de gafa din mesajul de Ziua Imnului, Traian Băsescu îi cerea Vioricăi Dăncilă, dacă are „un minim de patriotism”, să demisioneze din fruntea guvernului.

„Vă rog, plecați de la Palatul Victoria Doamnă Dăncilă! Ce nu pricepe Liviu Dragnea, Doamna Premier Vasilica Viorica Dăncilă și la momentul desemnării n-a priceput nici Președintele Iohannis este faptul că un premier, pe timpul mandatului său, este și un simbol intern și extern al poporului, al statului, al țării, al guvernului în fruntea căruia se află,” scrie fostul șef al statului într-un mesaj pe Facebook. „Biata Viorica Vasilica, fără a înțelege nici ridicolul propriei situații, dar nici vălul de penibil cu care acoperă țara în relațiile externe, perseverează în a rămâne înfiptă în scaunul de la Palatul Victoria.”

Lui Băsescu îi este milă de actualul premier, pe care o consideră incapabilă să țină minte ceea ce îi pregătesc consilierii.

„Săraca femeie este pusă de Dragnea să facă lucruri pentru care nici nu este pregătită și care, chiar dacă îi sunt scrise sau șoptite de consilieri, nu le poate citi corect și nici ține minte,” adaugă Băsescu. „Dacă femeia asta ar avea un minim patriotism ar înțelege că nici unui cetățean nu-i este permis ca de la înălțimea funcției de prim-ministru să împingă țara către penibil, continuând să-și exercite funcția cu o înduioșetoare inconștiență. Vă rog, plecați de la Palatul Victoria Doamnă Dăncilă!”

Săptămâna aceasta, aflată într-un turneu balcanic, Viorica Dăncilă a reușit să gafeze în fiecare țară în care a ajuns. După ce a confundat capitala Republicii Muntenegru, Podgorica, cu cea a provinciei Kosovo, Priștina, Dăncilă le-a spus macedonenilor macedoni, pe aromâni i-a făcut cetățeni, îm loc de minoritate etnică, iar la guvernul din Skopje s-a lăudat că este primul prim ministru care vizitează Macedonia, deși alți 24 de premieri au fost aici în vizită oficială înaintea ei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier