Mitingul Diasporei A FOST APROBAT! Liviu Dragnea: SĂ FIM SERIOȘI, nu vor fi 1 milion de oameni

Publicat: 23/07/2018, 19:41
Actualizat: 26/03/2019, 14:42

Deși nu s-a schimbat nimic față de situația de săptămâna trecută, când Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, organizată la nivelul Primăriei Municipiului București, refuzase să avizeze mitingul de pe 10 august din Piața Victoriei – pe motiv că nu sunt condiții pentru un protest la care să participe 1 milion de oameni – astăzi, primarul general Gabriela FireaA APROBAT defășurarea protestului.

„În urma întâlnirii de lucru cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor – Prefectura Capitalei, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Brigada de Poliție Rutieră, Poliția Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Direcțiilor din Primăria Capitalei cu atribuții în acest domeniu – Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat solicitarea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestație de protest în Piața Victoriei, în data la 10 august 2018, la care sunt anunțate să participe 1 milion de persoane„, se arată într-un comunicat al Primăria Capitalei, remis agenției Mediafax.

Mai multe străzi din București vor fi închise în ziua protestului.

„Pentru desfășurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente, după cum urmează: Bd. Ana Ipătescu până la Piața Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piața Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piața Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecția cu str. Dr. Felix, str. Buzești, până la intersecția cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecția cu Bd. Dacia. În funcție de numărul real de participanți, circulația în acest perimetru va fi restricționată gradual.”

Joi, proaspăt întoarsă din concediu, Gabriela Firea confirmase decizia Comisiei de avizare de a nu aproba manifestația diasporei. „Motivul invocat este că 1 milion de participanți, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea și libera circulație în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situații de urgență, și ar pune forțele de ordine în IMPOSIBILITATEAde a garanta siguranța atât a manifestanților, cât și a celorlalți cetățeni care tranzitează zona fără a participa la miting,” explica atunci primarul general, menționând că solicitarea va putea fi reevaluată, dacă organizatorii își vor reconsidera cererea, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților.

Din cauză că încă nu au sosit în țară, organizatorii protestului din 10 august nu au putut participa la ședința convocată astăzi de primarul general cu reprezentanții instituțiilor responsabile și nici nu și-au reconsiderat cererea inițială. Nu se știe ce a determinat schimbarea de atitudine a Primăriei Generale, însă se pare că liderii PSD au ajuns la concluzia că cifra de 1 milion de participanți este doar o exagerare propagandistică.

„Și eu am membri din familie și prieteni care muncesc sau învață în afara țării și aș fi ultima persoană care să facă un gest negativ la adresa diasporei,” declara vineri Gabriela Firea. „Mai presus de orice, însă,trebuie să respectămtoțilegile și regulile. Cu siguranță, se vor găsi soluții legale și eficiente și pentru acest eveniment, cu garantarea siguranței tuturor cetățenilor. Dacă se dorește organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic,TOTUL ESTE POSIBIL,dacă organizatorul își asumă responsabilitățile ce decurg din lege și toate instituțiile statului conlucrează pentru a garanta siguranță cetățenilor.”

Dar semnalul decisiv se pare că a fost lansat de președintele PSDLiviu Dragnea, care a afirmat duminică seara, într-un interviu pentru România TV căPSD nu va împiedicanici un fel de protest, însănu credecă Diaspora va reuși să adune1 milion de oameni.l

„Nu va fi un miting de un milion de oameni,SĂ FIM SERIOȘI,” a declarat Dragnea. „Nu cred că m-ați auzit pe mine vreodată, să încerc să opresc pe cineva să facă miting sau să protesteze. (…) Dar au anunțat miting, eu nu îl opresc,PSD nu îl oprește. Nu am ce comenta. Dacă va mai face PSD un miting? Dacă vom considera că e necesar, am spus la miting (organizat de PSD în luna iunie, în Capitală – n.r.), vom face mitinguri mari, serioase.”

Dragnea a ținut să precizeze că – de altfel – organizatorul mitingului este un fost pesedist.

„Din ce am citit, am înțeles că cel care organizează mitingul, vrea să îl facă pentru a-și face cunoscută o federație pe care a făcut-o,” spune Dragnea. „Eun fost vicepreședinte PSD Diasporași care, atunci când a fost ales vicepreședinte, spunea că va candida ca să prezinte românilor din Diaspora cât de bun e PSD.”

Foto: #rezist / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu