Gabriel Oprea își vrea DOCTORATUL înapoi. Teza sa de doctorat e considerată UN PLAGIAT

Publicat: 13/07/2018, 14:06
Actualizat: 25/03/2019, 22:35

Fostul vicepremier Gabriel Oprea pretinde că lucrarea sa de doctorat nu este un plagiat și va face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce instanța i-a respins acțiunea îndreptată împotriva Ministerului Educației și Guvernului, care i-au retras titlul de doctor.

„În legătură cu teza de doctorat, spun încă o dată că lucrarea mea NU ESTE UN PLAGIAT,” afirmă Oprea. „Astăzi vorbim despre o hotărâre judecătorească în prima instanță, care nu se bucură de autoritate de lucru judecat. Aștept comunicarea acesteia pentru a cunoaște motivele avute în vedere de către instanță la respingerea cererii mele. Voi declara recurs, urmând să se pronunțe definitiv Înaltă Curte de Casație și Justiție.”

Gabriel Oprea

El acuză că tema plagiatului din teza sa de doctorat reprezintă un atac politic concertat și foarte bine construit pe „intelligence”.

„Pentru cei care și-au făcut un scop din a mă ataca politic, nu contează verdictul de neplagiat dat de Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, singurul organism abilitat pentru soluționarea acestui tip de sesizări la nivel național. Nici faptul că, pentru verificarea tezei, acest for a apelat la specialiști recunoscuți și de prestigiu în domeniul juridic,” adaugă Oprea. „Hotărârea adoptată de toți cei nouă membri ai Consiliului a fost foarte clară: Suspiciunea de plagiat nu se confirmă. Această hotărâre este definitivă, nu a fost atacată în justiție și produce efecte juridice în continuare. În ciudă acestei decizii, atacurile politice au continuat, s-au intensificat, folosindu-se această doamnă Șercan, și acuzată că a plagiat bucăți întregi din lucrarea să de licență. Această doamnă care, în lacrimi, într-un acces de conștiință, pe postul național de televiziune, a spus despre sine că este o impostoare, că nu poate pretinde că este o profesionistă a presei, că a făcut compromisuri și nu ar trebui să se afle în emisiunea . este o temă politică apărută în spațiul public în vară anului 2015, când eu aveam în sondaje 32% din încrederea populației, iar UNPR 10%. Lansarea acestei teme de atac a fost doar începutul, a fost urmată de dosare, procese. Am încredere că mi se va face dreptate în toate aceste dosare, că Adevărul va învinge. Merg înainte cu Dumnezeu”.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a rămas fără titlul de doctor în 2016. Lucrarea sa de doctorat, „Procedura plângerii prealabile„, fusese susținută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universității din București, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

În iulie 2015, Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației a decis într-un timp record că suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier, nu se confirmă. Pe de altă parte, Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității din București, a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea și a declarat că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind „COPIATE INTEGRAL„.

Gabriel Oprea la Ziua Poliției

Pe 26 iulie 2016, Comisia de experți din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat. Totodată, pe 29 august, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a respins contestația fostului vicepremier privind verdictul de plagiat, cu 31 voturi pentru și 2 împotrivă.

Fostul ministru a anunțat apoi, pe pagina sa de Facebook, că se va adresa instanței după ce CNATDCU i-a respins contestația la verdictul de plagiat, susținând că nu i-a fost respectat dreptul la apărare și că nu s-a numit singur doctor.

Pe 2 septembrie 2016, ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al lui Gabriel Oprea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția