„Evaluatorul” lui Dragnea, Darius Vâlcov, plasat sub control judiciar într-un nou dosar

„Evaluatorul lui Dragnea, Darius Vâlcov, plasat sub control judiciar într-un nou dosar
Publicat: 20/06/2017, 16:59

Potrivit unui comunicat remis marți, corespondentului MEDIAFAX, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov a fost inculpat, marți, anchetatorii reținând că acesta a inițiat constituirea unui număr de trei societăți care acționau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL și SCA Ciobanu și Asociații.

Anchetatorii spun că fostul ministru al Finanțelor Publice a decis să coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, un funcționar de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate, cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Vâlcov ar fi fost nemulțumit de faptul că angajații societății nu răspundeau exigențelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar.

Procurorii au decis extinderea urmăriri penale și față de fostul consilier local din partea PNL Slatina, Mircea Dogaru, care era jurist la firma Millenium Topographica.

Atât el, cât și Vâlcov, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de instigare la dare și luare de mită.

„În acest scop, inculpatul a exercitat activități de determinare imediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societății controlate de acesta, i-au dat funcționarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniți, care nu erau evidențiați în actele contabile, întrucât funcționarul OCPI nu era angajat al societății comerciale, iar în cadrul atribuțiunilor sale de serviciu aviza și documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL Slatina”, se arată în comunicat remis de Parchetul Olt.

Procurorii i-au îngrădit, lui Vâlcov, dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României, „reținând motive ce țin de modalitatea faptică de desfășurare a activității infracționale și pentru a preîntâmpina activități cu implicații în domeniul infracțional al corupției, raportat și la atitudinea procesuală a inculpatului”.

„De asemenea, i-a fost impusă obligația de a nu comunica cu ceilalți inculpați și martori din dosar”, mai spus procurorii.

La începutul lunii mai, un angajat al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiindu-i interzis să-și exercite funcția publică, el fiind acuzat că, trei ani, a primit lunar o mită de o mie de lei, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spun că, în perioada ianuarie 2012 – martie 2015, funcționarul OCPI a primit, necuvenit, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, în scopul de a verifica documentația întocmită de angajații acelei societăți. Dacă era conformă, se admitea, iar în situația în care erau relevate neconcordanțe de prezentare, se întocmea referat de completare a documentației.

„Acea activitate a funcționarului public din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina – societate care a avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără niciun fel de titlu justificativ, banii fiind primiți în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societății, care să evidențieze respectiva plată, în condițiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestație zilnică a sa, de consultanță acordată angajaților societății susmenționate”, se arată în comunicatul Parchetul Olt.

Anchetatorii mai arată că informațiile erau apoi folosite de către angajații societății, în momentul în care aceștia întocmeau documentația cadastrală, și care se regăsea și în stadiul verificării documentației de către inculpat, în cadrul atribuțiilor de serviciu desfășurate la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt.

„Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului s-a instituit, printre alte obligații, și aceea de a nu mai exercita funcția publică de consilier cadastru în cadrul OCPI Olt, în desfășurarea căreia a săvârșit fapta de luare de mită”, mai spun procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee