Raluca Pancu
Raluca Pancu
146491 vizualizări 11 feb 2017

”Dacă eu parchez maşina undeva pe stradă şi nu cumpăr bon de parcare, când mă prinde poliţia nu e suficient să spun - Gata, plătesc bonul de parcare-, trebuie să plătesc şi o amendă. În primul rând ministrul Iordache, în mod evident, nu a acţionat singur. Nu poţi pune un subiect pe agenda şedinţei de guvern fără participarea primului ministru. În plus, acest guvern a pierdut încrederea oamenilor şi a pierdut încredere şi legitimitate la nivel internaţional. A câştiga alegerile înseamnă că ai dreptul să guvernezi ţara, nu înseamnă că ai dreptul să o ruinezi. Acest guvern pentru partenerii noştri internaţionali nu mai este un partener de încredere, ci un guvern care trebuie monitorizat. Cred că guvernul trebuie să îşi dea demisia", a declarat, la RFI, Siegfried Mureşan.

În plus, europarlamentarul PMP consideră că România nu ar trebui să iasă de sub MCV cât timp "riscurile" din partea politicienilor persistă.

"Mecanismul de Cooperare şi Verificare MCV trebuie să rămână în vigoare atâta timp cât progresele înregistrate de justiţia din România sunt reversibile. În ultimii 10 ani Justiţia din România a înregistrat progrese, dar acestea nu sunt ireversibile. Există riscuri în principal din partea politicienilor. MCV este necesar, trebuie să continue, cooperarea aceasta trebuie să ne ajute la întărirea justiţiei din România”, a mai spus europarlamentarul PMP.

--

Citește și: