11 februarie 201718:43146456

Europarlamentar: Guvernul Grindeanu nu mai este un partener de încredere pentru partenerii noştri internaţionali, ci un guvern care trebuie monitorizat

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureşan, a susţinut, la RFI, că plecarea lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei nu este suficientă şi că întregul Guvern ar trebui să demisioneze, în condiţiile în care "acest Guvern pentru partenerii noştri internaţionali nu mai este un partener de încredere, ci un guvern care trebuie monitorizat". Mai mult, Siegfried Mureşan consideră că "Mecanismul de Cooperare şi Verificare trebuie să rămână în vigoare atâta timp cât progresele înregistrate de justiţia din România sunt reversibile".

”Dacă eu parchez maşina undeva pe stradă şi nu cumpăr bon de parcare, când mă prinde poliţia nu e suficient să spun - Gata, plătesc bonul de parcare-, trebuie să plătesc şi o amendă. În primul rând ministrul Iordache, în mod evident, nu a acţionat singur. Nu poţi pune un subiect pe agenda şedinţei de guvern fără participarea primului ministru. În plus, acest guvern a pierdut încrederea oamenilor şi a pierdut încredere şi legitimitate la nivel internaţional. A câştiga alegerile înseamnă că ai dreptul să guvernezi ţara, nu înseamnă că ai dreptul să o ruinezi. Acest guvern pentru partenerii noştri internaţionali nu mai este un partener de încredere, ci un guvern care trebuie monitorizat. Cred că guvernul trebuie să îşi dea demisia", a declarat, la RFI, Siegfried Mureşan.

În plus, europarlamentarul PMP consideră că România nu ar trebui să iasă de sub MCV cât timp "riscurile" din partea politicienilor persistă.

"Mecanismul de Cooperare şi Verificare MCV trebuie să rămână în vigoare atâta timp cât progresele înregistrate de justiţia din România sunt reversibile. În ultimii 10 ani Justiţia din România a înregistrat progrese, dar acestea nu sunt ireversibile. Există riscuri în principal din partea politicienilor. MCV este necesar, trebuie să continue, cooperarea aceasta trebuie să ne ajute la întărirea justiţiei din România”, a mai spus europarlamentarul PMP.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.