493 vizualizări 12 iul 2017

"Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat că miniştrii vor merge lunar la Bruxelles pentru a informa Comisia Europeană despre activitatea lor. Asta este declaraţia unei persoane care habar nu are cum funcţionează Europa şi care este relaţia dintre România şi Comisia Europeană.
Realitatea din România este monitorizată zilnic de Reprezentanţa Comisiei Europene din România. Care e de fapt substratul declaraţiei lui Tudose? A dat ordin miniştrilor să fie agresivi în a convinge Bruxellesul că ei au dreptate şi că sunt criticaţi pe nedrept. Vor eşua, la fel cum au eşuat când au mers la Bruxelles şi au încercat să spună că OUG 13 a fost bună, necesară şi frumoasă", a scris europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, pe contul său de Facebook.

Criticile sale vin în contextul în care premierul Mihai Tudose declara, după ce s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker că miniştrii implicaţi în programele europene vor veni la Bruxelles, o dată pe lună, pentru a discuta cu comisarii despre activitatea lor.

„Am transmis mesajul că suntem un stat puternic, un partener puternic. De asemenea, va exista o colaborare foarte bună între Guvernul României şi rolul de comisar european. Astfel, o dată pe lună toţi miniştrii implicaţi în programele europene vor veni la Bruxelles, vor discuta cu comisarii, pentru ca ceea ce facem noi în România să nu mai ajungă la Bruxelles distorsionat. (...) Modalitatea de lucru este de a comunica în timp real, ceea ce se doreşte din România este comunicare publică în timp real cu Comisia, să se bazeze pe contacte permanente. În niciun caz nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul guvernului. Vom urma un traseu predictibil, cu Parlament, cu consultarea tuturor celor implicaţi", declara Tudose.

Citește și: